Kalasataman taidekilpailu ratkesi – voittajia on peräti kahdeksan

4.10.2016
Kalasataman taidekilpailun voittajat vasemmalta: Marko Pulli, Pentti Kareoja, Kirsi Kaulanen, Pekka kauhanen, Lotta Mattila ja Maija Luutonen. Kuva: Miisa Pulkkinen.
Kalasataman taidekilpailun voittajat vasemmalta: Marko Pulli, Pentti Kareoja, Kirsi Kaulanen, Pekka kauhanen, Lotta Mattila ja Maija Luutonen. Kuva: Miisa Pulkkinen.

Helsingin kaupungin järjestämä Kalasataman avoin taidekilpailu on ratkennut. Kilpailun ehdotuksia esittelevän näyttelyn avajaisissa Helsingin Laiturilla julistettiin tänään kaikkiaan kahdeksan voittajaa. Kilpailussa oli neljä eri kohdetta, joille kullekin valittiin voittaja. Yhdessä kohteista ensimmäinen sija jaettiin työparin ja työryhmän kesken. Voittajien joukossa on kuvataidekilpailujen konkareita, kuten Kirsi Kaulanen ja Pekka Kauhanen sekä vasta opiskeleva Lotta Mattila.

Kilpailun voittajat ovat :

Loviseholminpuisto
Kirsi Kaulanen: Mare

Vinsentinaukio
Pekka Kauhanen: Litistynyt houkka

Aallonhalkojanaukio
Lotta Mattila: Asuttaja

Capellanaukio
Ensimmäisen sija jaettiin Olli Keräsen ja Maija Luutosen Pica Pican ja Pentti Kareojan, Aimo Katajamäen ja Marko Pullin Mustikkanaamion ja 9 supermustikan kesken.

Helsinki julkisti avoimen kaksivaiheisen kilpailun vuosi sitten. Kilpailun ensimmäinen vaihe oli ideakilpailu, jonka 261 ehdotuksesta finaaliin valittiin 12 ehdotusta keväällä 2016.

Kalasataman taidekilpailun voittaneet teokset on tarkoitus toteuttaa alueelle vuosien 2016–2023 aikana. Kilpailun tavoitteena oli löytää pysyväisluonteisia julkisia taideteoksia Kalasatamaan rakentuvalle uudelle asuinalueelle. Teoksia etsittiin kolmeen kohteeseen Sompasaaressa ja yhteen Sörnäistenniemessä. Sompasaaressa kohteet olivat uuden asuinalueen keskellä sijaitseva Loviseholminpuisto, Nihdinkanavan varrella oleva Vinsentinaukio ja Aallonhalkoja-nimisen kadun päätteenä oleva Aallonhalkojanaukio. Sörnäistenniemessä kohteena oli Capellanaukio.

Kilpailun kaikki ehdotukset sekä kilpailun toiseen vaiheeseen edenneiden ehdotusten pienoismallit ovat nähtävillä näyttelytila Laiturilla 22.lokakuuta saakka.

Kilpailussa noudatettiin Suomen Taiteilijaseura ry:n kuvataidekilpailusääntöjä.