Kansainvälisen live art -palkinnon ehdokkaat kisaavat 30 000 eurosta

1.8.2017

Kansainvälinen Live art -palkinto jaetaan jälleen Kuopiossa ANTI – Contemporary Art festivaaleilla syyskuussa. Neljättä kertaa jaettavan palkinnon ehdokkaiksi on valittu neljä taiteilijaa ympäri maailmaa.

ANTI – Contemporary Art Festivalin teemana on tänä vuonna veden politiikka ja poetiikka. Festivaali huipentuu Live Art -palkinnon jakoon syyskuun lopussa. Maailman ainoan live art -taiteen palkinto on arvoltaan 30 000 €.

”Tänä vuonna ehdokaslistalla on kiinnostava joukko erilaisia taiteilijoita. Live art on taiteen tekemisen käsitteenä hyvin moninainen ja lista kuvastaa hyvin tätä moninaisuutta. Yhteistä taiteilijoille kuitenkin on se, että heidän kaikkien teokset käsittelevät tällä hetkellä ajankohtaisia yhteiskunnallisia ja poliittisia teemoja”, taiteellinen johtaja ja vastaava tuottaja Johanna Tuukkanen sanoo.

Vuoden 2017 ehdokkaat ovat Sethembile MsezaneAlexandra PiriciThe vacuum cleaner ja Tania El KhouryPalkinnon voittajan valitsee kansainvälisistä taiteen ammattilaisista koostuva raati. Puheenjohtajana toimii tänä vuonna Fiona Winning ja raadin muut jäsenet ovat Lois Keidan ja River Lin. Aiempina vuosina ehdokaslistalla ja raadissa on ollut joka vuonna suomalaisia, mutta tänä vuonna sekä ehdokkaat että raati koostuvat ulkomaalaisista taiteilijoista ja taiteen asiantuntijoista.

”Ehdokaslista ja raati kuvastavat tänä vuonna erityisesti sitä, että kyseessä on aidosti kansainvälinen palkinto ja me myös haluamme sitä kansainvälisyyttä vahvistaa tällä palkinnolla. Lista on tiivis ja reflektoi laajempaa listaa kansainvälisten kuraattoreiden laatimista ehdotuksista”, Tuukkanen sanoo.

ANTI Festival International Prize for Live Art jaettiin ensimmäisen kerran ANTI – Contemporary Art Festivalilla Kuopiossa vuonna 2014 ja samana vuotena ANTI-festivaali julkisti palkinnon jatkuvuuden. Taiteilija tai taiteilijaryhmä saa 15 000 euron arvoisen rahapalkinnon ja samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi seuraavan vuoden ANTI-festivaalille.