Kansan Sivistysrahasto avasi uuden joukkorahoituspalvelun – mukana seitsemän erilaista kulttuurihanketta

19.12.2016

Kansan Sivistysrahasto on avannut uuden joukkorahoitussivuston. Kulttuurilahja.fi-sivuston kautta voi tehdä lahjoituksia erilaisille kulttuurihankkeille. Rahasto antaa jokaista lahjoitettua euroa kohti 20 prosentin lisätuen.

Kulttuurilahja-sivuston kautta tuetaan suomalaista kulttuuria, tiedettä, taidetta, sivistystä ja osaamista. Lanseerausvaiheessa on mukana seitsemän erilaista hanketta Sairaalaklovneista uuteen museohankkeeseen ja Laura Malmivaaran soololevyyn.

Kulttuurilahja.fi-sivustolla lahjoitettava summa voi olla pienimmillään 10 euroa. Ihmisten tekemien lahjoitusten päälle Kansan Sivistysrahasto on tukemassa hankkeita 20 lisäprosentilla lahjoitusten arvosta. Kulttuurilahjan hankkeet vaihtuvat tasaisin väliajoin.

”Odotamme Kulttuurilahjan olevan osa liikettä, joka mullistaa suomalaista kannustamisen ja lahjoittamisen perinnettä. Viime vuosina on jo nähty pienimuotoisia hankkeita, joita ihmiset lähtevät innolla rahoittamaan. Haluamme, että tästä pienimuotoisesta lahjoitustoiminnasta tulee arkipäiväisen osallistumisen muoto”, kertoo Kansan Sivistysrahaston asiamies Ulla Vuolanne tiedotteessa.

Ensimmäiset Kulttuurilahjan keräyskohteet ovat Laura Malmivaaran soololevy, Sairaalaklovnien työ sairaaloissa ympäri Suomea, Valtaajat-projekti työttömien nuorten parissa, Cantores Minores 65-vuotisjuhlakiertue Keski-Eurooppaan, Riihimäen Nuorisoteatteri, Vapauden museo -hanke Työväenmuseo Werstaalla ja Helsinki Roller Derby All-Stars -joukkueen pelimatka maailmanluokan turnaukseen.