Kantokorven ja Majavan opas rohkaisee puhumaan taiteesta

2.6.2015
Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema Taiteen puheeksiottamisen opas.
Taiteen edistämiskeskuksen julkaisema Taiteen puheeksiottamisen opas.

Taiteen edistämiskeskus on julkaissut Taiteen puheeksiottamisen oppaan. Taidekriitikko Otso kantokorven ja kuvataiteilija Antti Majavan kirjoittama julkaisu antaa eväitä hyvään taidekeskusteluun. Oppaan kuvituksen laati pilapiirtäjä, sarjakuvantekijä ja kuvittaja Jyrki Vainio. Tavoitteena on ohjata keskustelukulttuuri pois knoppikysymyksistä ja kannustaa etenkin poliitikot puhumaan taiteesta.

”Hyvälle kulttuuripoliitikolle on lopulta melko yhdentekevää erottaako hän Järnefeltin Edelfeltistä – paljon oleellisempaa on tunnistaa se rooli, mitä taide yleisemmin voi näytellä hyvän elämän etsimisessä”, toteavat oppaan kirjoittajat, taidekriitikko Otso Kantokorpi ja kuvataiteilija Antti Majava. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että ilman vireää taide-elämää, taiteen itseisarvon tunnustamista ja ilman taiteen julkista tukea yhteiskuntamme ja kulttuurimme näivettyy”, kirjoittajat toteavat.

”Taike haluaa oppaallaan madaltaa keskustelukynnystä”, kertoo Taiken johtaja Minna Sirnö. ”Tässä ajassa on tärkeätä käydä keskustelua siitä, miksi taidetta tuetaan, ja mikä kansalaisten suhde on taiteeseen. Taidekeskustelussa ja taidepolitiikassa on tärkeätä kansalaisten poliitikkojen vuorovaikutus ja osallisuus. Siihen haluamme nyt julkaistulla oppaalla rohkaista”, jatkaa Sirnö.

Taiteen puheeksiottamisen opas on ilmestynyt osoitteessa http://taiteenpuheeksiottamisenopas.taike.fi/.