Kiasman taidekilpailun ensimmäinen vaihe päättyi – neljä taiteilijaa ja kaksi ryhmää jatkoon

28.5.2015
Kuva: Kansallisgalleria.
Kuva: Kansallisgalleria.

Kiasman taidekilpailun ensimmäinen vaihe on ratkaistu. Valtion taideteostoimikunta ja Kiasma kutsuivat marraskuussa 2014 taiteilijoita yleiseen taidekilpailuun, jonka tarkoituksena on löytää ehdotuksia Nykytaiteen museo Kiasman yhteyteen sijoitettavaksi taideteokseksi. Ehdotuksen ei tarvitse olla pysyvä, perinteinen monumentti, vaan ajatuksia ja keskustelua herättävä, mahdollisesti osallistava taideteos.

Kilpailuun saapui yhteensä 365 ehdotusta, joista kilpailun jatkovaiheeseen valittiin: Harri Ahonen, Antti Immonen, muesli art collective: Louis Darcel, Maёlle Delaplanche, Hannah De Corte, João Freitas ja Anssi Pulkkinen, Nestori Syrjälä sekä työryhmä Aet Ader, Andra Aaloe, Flo Kasearu.

 Kilpailun toiseen vaiheeseen päässeistä, jatkokehitellyistä ehdotuksista toteutetaan Kiasmaan tammikuussa 2016 avautuva näyttely. Samassa yhteydessä yleisö pääsee tutustumaan kaikkiin kilpailuun saapuneisiin ehdotuksiin.

Arvostelulautakunta, johon kuuluu Taideteostoimikunta ja kaksi asiantuntijajäsentä Kiasmasta, valitsee kilpailun voittajan toisen vaiheen ehdotuksista näyttelyn aikana. Lisäksi voidaan palkita kaikista ehdotuksista valittu kiinnostava konsepti, joka on kenties mahdoton toteuttaa, mutta muuten taiteellisesti innovatiivinen ja kiinnostava ehdotus. Yleisöllä on myös mahdollisuus äänestää näyttelyssä olevista ehdotuksista oma suosikkinsa.