Kirsi Korhonen on Suomen Taiteilijaseuran uusi toiminnanjohtaja

25.3.2015

Suomen Taiteilijaseura on nimittänyt uudeksi toiminnanjohtajakseen Kirsi Korhosen. Hän aloittaa tehtävässä huhtikuun lopussa.

Filosofian maisteri Kirsi Korhonen siirtyy tehtävään Taideyliopiston Kuvataideakatemian viestintäpäällikön paikalta. Aiemmin Korhonen on työskennellyt myös mm. Visuaalisen taiteen keskus Framen viestintäpäällikönä ja British Councilissa kulttuuriasiainpäällikkönä.

”Olen iloinen päästessäni tekemään töitä Suomen Taiteilijaseurassa, jolla on pitkät perinteet kuvataiteen asiantuntijajärjestönä. Uskon, että monipuolinen kokemukseni kuvataiteen ja kulttuurin kentällä antaa minulle hyvät eväät olla vaikuttamassa positiivisesti kuvataiteen ja kuvataiteilijoiden asemaan Suomessa”, kertoo Korhonen.

Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Satu-Minna Suorajärven mukaan Korhonen tuo seuraan vahvaa näkemystä taiteen itseisarvosta ja sen puolustamisesta.

”Korhosella on laajat suhteet kotimaiseen kuvataidekenttään ja myös nuoreen taiteilijakuntaan. Hänellä on kansainvälistä osaamista ja hänet tunnetaan hyvin kuvataiteen kentällä. Uskon, että nimityksen myötä vahvistamme entisestään yhteistyösuhteitamme kuvataiteen alalla”, sanoo Suorajärvi.

Korhosen edeltäjä tehtävässä on Petra Havu, joka siirtyi helmikuussa opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvokseksi.