Kontulaan valmistuu marraskuussa uusi taiteilijatalo

9.9.2015
Havainnekuva Kontulan ateljeetalosta ja asuintalosta.
Havainnekuva Kontulan ateljeetalosta ja asuintalosta.

Helsingin Kontulaan valmistuu uusi ateljeetalo, jossa on tilat 14 kuvataiteilijalle. Viereen valmistuu kerrostalo kuvataiteilijoille. Haku molempiin kohteisiin on alkanut.

Helsingin Kontulaan valmistuu marraskuussa 2015 uusi ateljeetalo. Uudessa talossa on 14 työtilaa kuvataiteilijoille. Ateljeetalon viereen valmistuu Helsingin kaupungin rakentama kerrostalo, jonka asuntoja kuvataiteilijat voivat myös hakea.

Ateljeesäätiön tavoitteena on, että uudet työtilat tulisivat asuinrakennukseen muuttavien kuvataiteilijoiden käyttöön. Molempiin taloihin pääsee muuttamaan joulukuun alussa.

Työhuoneiden koko vaihtelee 27 neliömetristä 63 neliömetriin, ja niiden sisäkorkeus on 3,5metristä 5 metriin. Osa ateljeista avautuu pohjoiseen ja osa etelään. Ikkunat varustetaan sähkökäyttöisin rullaverhoin. Uloskäynti ateljeista on suoraan pihalle maantasossa. Kaikissa on oma WC-tila, joka toimii myös välineiden pesutilana, RST-allas on varustettu kipsinerotuskaivolla.

Haku molempiin taloihin on alkanut. Asuintaloon haetaan kaupungin asuntohaun kautta: https://www.stadinasunnot.fi/. Ateljeihin haetaan Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön haun kautta: http://www.ateljeesaatio.fi/hakuinfo_suomi.html.