Kuopion VB-valokuvakeskus luopuu näyttelyvuokrista

29.4.2016
VB-valokuvakeskus. Kuva: Laura White.
VB-valokuvakeskus. Kuva: Laura White.

Kuopiolainen VB-valokuvakeskus luopuu näyttelyvuokrien perimisestä taiteilijoilta. Näyttelyvuokrien sijaan toimintaa rahoitetaan pääsylipputuloilla ja yritysyhteistyöllä.  Samalla näyttelyhaku muuttuu ympärivuotiseksi.

VB-valokuvakeskus uudistaa näyttelyhakunsa. Merkittävä muutos koskee  näyttelyvuokran poistumista. VB-valokuvakeskus ei veloita vuokraa näytteilleasettajilta vuoden 2017 alusta alkaen. Aiemmin vuokraa on peritty niin päänäyttelytilasta kuin ateljeetilasta. Nyt haussa on veloituksettomasti kaikkiaan 120 neliötä näyttelytilaa.

VB-valokuvakeskuksen näyttelytoimenjohtaja Laura White kertoo, että näyttelyvuokrien sijaan toiminnan kuluja katetaan pääsylipputuloilla ja yritysyhteistyöllä.

Näyttelyvuokran poistuminen avaa VB-valokuvakeskukselle kansainvälisempiä väyliä näyttelyhakuun.

”Näyttelyvuokran poistuminen avaa VB-valokuvakeskukselle kansainvälisempiä väyliä näyttelyhakuun ja antaa tasapuolisemmat mahdollisuudet kaikille saada töitään esille. Samalla haluamme laajentaa hakuvalikoimaa”, kertoo Laura White.

Whiten mukaan etenkin kesänäyttelyt tuovat valokuvakeskukselle pääsylipputuloja. Tänä kesänä VB:ssä on esillä Edward S. Curtisin kuvia Pohjois-Amerikan alkuperäiskansoista.

Myös VB-keskuksen näyttelyhaku muuttuu. Jatkossa haku on jatkuvaa, eli VB-valokuvakeskus ottaa näyttelyhakemuksia vastaan ympärivuotisesti. Näyttelykalenterin suunnittelu etenee kahden vuoden aikajänteellä.