Kutsu taiteilijoille: Keramiikka tilassa – Keramiikan tila

10.12.2013

Nykykeramiikan katselmus 10.10.2014 – 12.01.2015 Designmuseossa

Teollisuustaiteen Liitto Ornamo kutsuu yhteistyössä Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Designmuseon kanssa suomalaisia ja Suomessa asuvia taiteilijoita osallistumaan laajamittaiseen ajankohtaisen keramiikkataiteen näyttelyyn. Näyttely on Designmuseon päänäyttely syksyllä 2014.

Näyttelyhaku on avoin Teollisuustaiteen Liitto Ornamon, Suomen Kuvanveistäjäliiton, MUU ry:n, Suomen Taidegraafikot ry:n, Taidemaalariliiton ja Valokuvataiteilijoiden liiton jäsenille.

Näyttelyn teema ymmärretään laajasti; tilataiteena, installaatioina kuvanveistona, kokeilevana muotoiluna sekä rakentamisena. Näyttelyyn haetaan uniikkiteoksia. Valmistuksessa on mahdollista käyttää sarjatuotannollisia menetelmiä.

Näyttelyyn voi ehdottaa yksittäistä työtä tai teoskokonaisuutta, pääosin keraamisin menetelmin valmistettuja teoksia. Osanottaja voi tarjota korkeintaan 1-5 teosta, joiden tulee olla valmistunut vuonna 2008 tai sen jälkeen. Jurylla on oikeus kutsua taiteilijoita näyttelyyn.

Taiteilijoille tilitetään Kuvasto ry:n näyttelykorvaus Ornamon kautta. Ornamo myös toimii yhteystietojen välittäjänä teosmyyntitilanteessa. Näyttelymyynneistä ei peritä provisiota.

Näyttelyn käytössä on yläkerran näyttelysalit sekä museon portaikot. Päänäyttelytilojen kokonaisneliömäärä on n. 750 m2. Tilojen korkeus vaihtelee välillä 4m -7m. Taiteilijat voivat ehdotuksissaan ottaa huomioon hienon tilan antamat mahdollisuudet. Museon edessä ulkona sijaitseva kivetty aukio on käytettävissä joten näyttelyyn voi tarjota myös ulkotilaan soveltuvaa teosta.

HAKEMINEN

1. Lomake täytetään osoitteessa www.ornamo.fi/keramiikkatilassa. Näyttelyhakemukset tulee toimittaa 31.03.2014 klo 18.00 mennessä.

2. Kuvaliitteeksi 1 teoskuva jokaisesta teoksesta, tarvittaessa kaksi kuvaa kolmiulotteisesta teoksesta.

– Installaatiosta toimitetaan valokuvan lisäksi ripustussuunnitelma. Installaatioiden kuvaukset kirjallisesti englanniksi max. 1 sivu

– Mikäli keramiikkateokseen halutaan liittää video-, ääni- tai performanssiosuuksia, tulee teoksesta liittää mukaan yksi still-kuva.

Taiteilija vastaa teoksen esitykseen liittyvästä tekniikasta.

3. Teosluettelo, josta ilmenee seuraavat tiedot: vuosi, materiaali(t), koko, valokuvaajan nimi.

4. Jurytysmaksun suuruus on 40 € (ALV 0 %). Maksu ennen hakemuksen lähettämistä suoritetaan tilille Nordea FI67 1572 3000 3509 00, maksun saaja Ornamo ry. Merkitse viestikenttään ”Keramiikan tila” ja nimesi. Hakemus hylätään, mikäli jurytysmaksua ei ole suoritettu 31.3.2014 mennessä.

5. CV englanniksi.

KUSTANNUKSET

Jurytysmaksu on 40 € (ALV 0 %).

Osallistujan tulee maksaa teostensa meno- ja paluukuljetus näyttelytilaan. Osallistuja vastaa itse teostensa edellyttämien laitteiden hankkimisesta ja laitekustannuksista. Taiteilija vakuuttaa teoksensa kuljetusten,

varastoinnin ja ripustuksen ja purun ajaksi. Taiteilija on vastuussa teoksestaan, mikäli se aiheuttaa vahinkoa ympäristölle tai katsojalle.

JURYN KOKOONPANO

Kim Simonsson (kuvanveistäjä, Teollisuustaiteen Liitto Ornamo), Suvi Saloniemi (näyttelyintendentti, Designmuseo), Maija Helasvuo (kuvanveistäjä, Suomen Kuvanveistäjäliitto), Monika Gass (museonjohtaja, Keramikmuseum Westerwald, Saksa)

LISÄTIEDOT

Tuottaja Kaisa Logren, hankkeet(a)ornamo.fi