Kuvanveistäjä Anneli Sipiläiselle Hämeen taidepalkinto

18.12.2017

Hämeen taidetoimikunta palkitsi kuvanveistäjä Anneli Sipiläisen elämäntyöstään taiteilijana. Palkinto on 2 500 euroa ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Kuvanveistäjä Anneli Sipiläinen asuu ja työskentelee Hikiällä. Hänen teoksistaan välittyy vahva luontoa kunnioittava ja inhimillinen näkemys. Sipiläisen pronssista ja puusta tekemiä veistoksia nähtiin viimeksi kesällä helsinkiläisessä Galleria Sculptorissa. Sipiläinen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänen teoksiaan on muun muassa Ateneumin taidemuseon ja Wäinö Aaltosen museon kokoelmissa, samoin useiden kaupunkien ja säätiöiden kokoelmissa.

Taiteellisen työnsä ohessa Sipiläinen on opettanut Taideteollisessa korkeakoulussa ja hoitanut siellä myös professorin virkaa. Sipiläinen valmistui Suomen Taideakatemian koulusta vuonna 1971. Hän kuuluu Suomen kuvanveistäjäliittoon, Hyvinkään taiteilijaseuraan sekä Ars-Hämeeseen.

Hämeen taidetoimikunta palkitsi myös näyttelijä Hannu Salmisen, joka on tehnyt elämäntyönsä Lahden kaupunginteatterissa ja Teatteri Vanhassa Jukossa. Hän on ollut Vanhan Jukon keskeinen voima ja vaikuttaja ja toimi pitkään sen hallituksen puheenjohtajana.