Kuvanveistäjä Elisa Lientola aloittaa läänintaiteilijana Hämeessä

19.1.2016

Kuvanveistäjä Elisa Lientola on valittu kuvataiteen läänintaiteilijaksi Hämeen alueelle. Läänintaiteilijan työpiste on Lahdessa. Hämeessä ollaan huolissaan kuvataiteilijoiden työtilanteesta erityisesti Taideinstituutin toiminnan päättyessä. Läänintaiteilijan kausi on kolmivuotinen. Lientola aloittaa tehtävässä helmikuussa.

Elisa Lientola (s. 1979 Jyväskylä) on lahtelainen kuvanveistäjä. Taiken mukaan hänellä on hyvä ja realistinen kuva kuvataiteilijoiden ammatissa toimimisen haasteista ja mahdollisuuksista toimintakentällä. Lientola on valmistunut Lahden Taideinstituutista ja suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon Saimaan ammattikorkeakoulussa vuonna 2015. Lientolan teoksia on nähty yksityis- ja yhteisnäyttelyissä ympäri Suomea. Lientolalla on laaja yhteiskunnallinen osaaminen opetustehtävistä poliittiseen vaikuttamiseen ja vapaana taiteilijana toimimiseen.

Hämeessä ollaan huolissaan etenkin kuvataiteilijoiden työtilanteesta. Tilannetta heikentää Taideinstituutin toiminnan päättyminen.

Taiken johtaja Minna Sirnö kertoo, että Hämeessä ollaan huolissaan etenkin kuvataiteilijoiden työtilanteesta. Tilannetta heikentää Taideinstituutin toiminnan päättyminen tänä vuonna.

”Olemme kuulleet Hämeen taidetoimikunnan huolen siitä, miten vahvistettaisiin kuvataiteilijoiden asemaa tilanteessa, jossa työtilaisuudet vähenevät merkittävästi. On mietittävä uusia mahdollisuuksia työllistymiseen yhteiskunnan eri sektoreille julkista taidetta unohtamatta. Elinvoimainen alue tarvitsee elinvoimaisen taiteilijayhteisön. Taiteen saatavuuden ja saavutettavuuden osalta kaupunkien rooli on merkittävä ja taiteilijoiden työskentelytilaisuuksia luova”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Kuvataiteen läänintaiteilijan tehtävää haki 16 henkilöä. Taiken läänintaiteilijoiden tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2016 Taikella on 40 läänintaiteilijaa.