SKjL haastaa liputtamaan heinäkuussa aihetunnisteella #suomenkuvataiteenpäivä

19.6.2017
Kuva Janne Karaste, Wikimedia Commons.

Sisäministeriö suosittelee liputtamaan taidemaalari Helene Schjerfbeckin ja Suomen kuvataiteen kunniaksi 10. heinäkuuta. Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto haastaa koko Suomen nostamaan lipun salkoon kuvataiteen päivänä.

Liputuspäivä on Schjerfbeckin syntymäpäivä, ja se on kertaluontoinen liputuspäivä Suomi 100 -juhlavuonna. Liputuspäivää ovat ehdottaneet Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenyhdistys Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ja Schjerfbeck-sällskapet i Ekenäs -seura. Kuvataiteella ja yhdelläkään suomalaisella kuvataiteilijalla ei ole vielä nimettyä, pysyvää liputuspäivää.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto haastaa suomalaiset ympäri maata osallistumaan Suomen kuvataiteen päivän liputukseen 10.7. SKjL kertoo, että tavoitteena on aktivoida erityisesti taidekentän toimijoita nostamaan lippu salkoon, jotta kuvataiteen liputuspäivä saadaan vakiintuneeksi liputuspäiväksi kalenteriin.

Liputushaasteeseen voi vastata myös liputtamalla kuvataiteen puolesta Facebookissa, Instagramissa ja muilla sosiaalisen median kanavilla lähettämällä liputuskuvia – ateljeesta työn ohesta, näyttelystä tai muusta kuvataiteen tapahtumasta jne. käyttämällä tunnusta #suomenkuvataiteenpäivä.