Yle: Kuvanveistäjä Laila Pullinen on kuollut

4.11.2015
Laila Pullisen veistos OP Ryhmän pääkonttorissa on yksi hänen lukuisista julkisista ja yrityksille tehdyistä teoksistaan.
Laila Pullisen veistos Tie, totuus ja elämä (1977) OP Ryhmän pääkonttorissa Helsingissä on yksi hänen lukuisista julkisista ja yrityksille tehdyistä teoksistaan.

Yle kertoo, että kuvanveistäjä, professori ja kuvataiteen tohtori Laila Pullinen on kuollut. Hän kuoli 82-vuotiaana pitkäaikaisen sairauden seurauksena Meilahden sairaalassa Helsingissä.

Pullinen oli tunnetuimpia suomalaisia kuvanveistäjiä. Terijoella syntynyt Pullinen opiskeli Suomen taideakatemiassa ja valmistumisensa jälkeen Italiassa Accademia Pietro Vanuccissa sekä Accademia de Belle Arti’ssa. Hänen teoksiaan oli 1950-luvun lopulta alkaen esillä kymmenissä näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Pullisen teoksia on Suomen tärkeimpien taidemuseoiden kokoelmissa ja museoissa ympäri maailmaa. Hän teki useita kymmeniä veistoksia myös julkisiin tiloihin ja yrityksille.

Pullinen toimi taiteilijaprofessorina 1990-1995. Hänet palkittiin mm. Pro Finlandia -mitalilla. Pullinen kutsuttiin Suomen Kuvanveistäjäliiton kunniajäseneksi 1988 ja Helsingn Taiteilijaseuran ensimmäiseksi kunniajäseneksi 2007. Hän toimi molempien järjestöjen puheenjohtajana.

Professorin arvonimi Laila Pulliselle myönnettiin 1995. Vuonna 2006 hänet promovoitiin Kuvataideakatemian kunniatohtoriksi.

Vantaan Nissbackan kartanon puisto on Laila Pullisen veistospuisto.