Lotta Pyykkönen on Pohjois-Karjalan uusi visuaalisten taiteiden läänintaiteilija

1.3.2016

Lotta Pyykkönen on tänään 1. maaliskuuta visuaalisten taiteiden läänintaiteilijana Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) Pohjois-Karjalan toimialueella. Hänen tehtäviään ovat kuvataiteilijoiden ammatillisen aseman, ammatin harjoittamisen ja uusien toimintamallien edistäminen.

Pyykkösen toimenkuvaan kuuluu yhteistyön ja verkostojen rakentamista ja kehittämistä niin Pohjois-Karjalassa, laajemmin Itä-Suomen alueella kuin kansainvälisesti. Pyykkösen toimikausi on kolmivuotinen.

”Taiteilijoiden työskentelyedellytysten edistäminen on Taiteen edistämiskeskuksen keskeisiä tehtäviä. Pohjois-Karjalassa on laaja kuvataiteen ammattilaisten kenttä. Korkeasti koulutettujen suomalaisten kuvataiteilijoiden tulotaso on matala ja alalta puuttuu taiteilijoiden työtä tukevia rakenteita ”, toteaa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Joensuulainen kuvataiteilija, FM, Lotta Pyykkönen on toiminut taiteen kentän eri tehtävissä. Aktiivisen näyttelytoiminnan ohella taiteilijoiden työskentelyedellytysten ja taiteen näkyvyyden edistäminen ovat olleet keskeisellä sijalla hänen toiminnassaan mm. taidekriitikkona ja eri taiteilijajärjestöissä.

Visuaalisten taiteiden läänintaiteilijaksi Pohjois-Karjalaan haki 31 henkilöä.