Mäntän kuvataideviikkojen teemana erehtyminen – mukana 62 taiteilijaa

12.2.2020
Näkymä Mäntän kuvataideviikkojen kesän 2019 näyttelystä. Kuva: Timo Nieminen

Suuri osa ensi kesän taiteilijoista on mukana Mäntän kuvataideviikoilla ensimmäistä kertaa.

Ensi kesän Mäntän kuvataideviikkojen näyttely tutkii inhimillistä erehtyväisyyttä. Erehtyminen / To Err Is Human -näyttelyn kuratoi Anna Ruth. Näyttelyyn osallistuu yhteensä 62 taiteilijaa, mukaan lukien 9 taiteilijaparia tai työryhmää. Suurin osa näyttelyn taiteilijoista on mukana kuvataideviikoilla ensimmäistä kertaa. Ensi kesänä Mäntän Pekilossa on esillä runsaasti tilaan toteutettavia installaatioita ja liikkuvaa kuvaa.

Lähes puolella näyttelyn taiteilijoista on monikulttuurinen tausta. Suomessa työskentelevien tekijöiden taustat ovat esimerkiksi Intiassa, Pakistanissa, Afganistanissa, Irakissa, Iranissa, Japanissa, Italiassa, Meksikossa, Kolumbiassa ja Unkarissa. Suurin osa taiteilijoista on toiminut Suomessa jo pitkään, kuten Mechanics of Conformity -ryhmä, johon kuuluvat Sepideh Rahaa, Edwina Goldstone, Rosamaría Bolom ja Arlene Tucker.

Näyttelyn taiteilijoihin lukeutuvat myös esimerkiksi Vuoden 2019 nuori taiteilija Nastja Säde Rönkkö, tekoälyä taiteessaan hyödyntävä taidemaalari Sami Lukkarinen yhdessä tulevaisuudentutkija Roope Mokan kanssa sekä rakennustyömaan materiaaleista maisemia luova Pia Sirén.

Mäntän kuvataideviikot on yksi Suomen laajimmista nykytaiteen katselmuksista. XXV Mäntän kuvataideviikot on avoinna 14.6.–31.8.2020.

Katso koko taiteilijalista