Mäntän kuvataideviikot rikkoi kävijäennätyksensä

1.9.2016
Mäntän kuvataideviikkojen yleisöä kiinnosti tänä kesänä mm. maailman suurin puutarhatonttu. Kalle Mustonen: Death of the Gnomeking – Afterlife (2nd version) puuveistosinstallaatio , 2016 Kuva: Timo Nieminen

Eilen päättynyt XXI Mäntän kuvataideviikot on rikkonut kävijäennätyksensä. Anssi Kasitonnin kuratoiman Kommandona-näyttelyn näki yli 17 000 kävijää.

Edellinen ennätys vuodelta 2014 oli 14 500 kävijää. Silloin Mäntässä nähtiin toimittaja Minna Joenniemen kokoama Hetkinen-näyttely. Samana kesänä avattiin myös Serlachius-museo Göstan uusi paviljonki.

Mäntän kuvataideviikot kertoo tiedotteessaan, että juuri päättynyt näyttely keräsi uudenlaista yleisöä ja tavoitti aikaisempaa enemmän lapsiperheitä, nuoria aikuisia ja keski-ikäisiä miehiä. Vilkkaimmat päivät osuivat heinäkuun alkupuolelle, ja elokuussa Mäntässä vieraili koululaisryhmiä.

Kuvataideviikkojen toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen selittää suosiota kuraattori Anssi Kasitonnin vetovoimaisuudella ja hänen kokoamansa näyttelyn vetonauloilla.

Yleisöä kiinnostivat erityisesti  muun muassa Kalle Mustosen maailman suurin puutarhatonttu, Kaija Papun virkattu poliisiauto, Pekka ja Teija Isorättyän kolmen teoksen kokonaisuus ulkorakennuksissa, Kalevi Helvetin alias Pertti Kurikan piirrokset, Simo Riikosen ruiskumaalauksen taidonnäyte ja Risto Puurusen 3D-varjokuvat.

Kynnys astua nykytaiteen maailmaan oli tänä vuonna todella matala, mutta laatu silti korkealla, toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen kertoo.

Myös näyttelyn yksi yhdysvaltalaisvahvistuksista, Hollywood-tähti ja taiteilija Lucy Liu ja hänen grafiikanvedoksensa aiheuttivat kuhinaa.

”Kynnys astua nykytaiteen maailmaan oli tänä vuonna todella matala, mutta laatu silti korkealla”, toiminnanjohtaja Tiina Nyrhinen kertoo.

”Haluan kiittää Kuvataideviikkoja ja taiteilijoita ja kaikkia ihmisiä, jotka saapuivat Mänttään, iloitsee vaatimaton Anssi Kasitonni, joka itsensä sijaan nostaisi kesän vetonauloiksi ensiluokkaiset taiteentekijät ja koko tiimin.