Marja Sakari Ateneumin uudeksi museonjohtajaksi

2.10.2018
”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta. On hienoa tulla nimitetyksi Suomen tunnetuimman museon johtajaksi”, Sakari sanoo. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Marja Sakari siirtyy tehtävään Nykytaiteen museo Kiasman vaihtuvien näyttelyiden intendentin paikalta.

Sakari aloittaa työt Ateneumin museonjohtajana 3. joulukuuta.

Kansallisgallerian hallitus haki tehtävään taidehistorian ja taidemuseoalan ammattilaista sekä julkisella että hiljaisella haulla. Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen kertoo heidän haastatelleen useita varteenotettavia hakijoita.

”Marja Sakarilla on vahvaa osaamista sekä taidehistorian tutkimuksesta että taidemuseo ja -näyttelytoiminnasta. Hän on myös laajasti verkottunut läpi kulttuurialan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti”, Ruohonen sanoo.

Ateneumiin alettiin etsiä uutta johtajaa sen jälkeen, kun edellinen johtaja Susanna Pettersson valittiin Ruotsin kansallismuseon johtajaksi. Hän aloitti työt Tukholmassa elokuussa.

”Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Hallitus on vakuuttunut siitä, että Marja Sakari tulee luotsaamaan Ateneumin tutkimustyötä ja johtamaan sen toiminnan kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä menestyksekkäästi,” kertoo Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen.

Asiasta kertoo STT.