MUUn videoperformanssit lähtevät kesällä Ateenaan, Riikaan, Miamiin ja Berliiniin

5.6.2015
Rah Eleh – Oreo (pysäytyskuva videosta, 2014)
Rah Eleh – Oreo (pysäytyskuva videosta, 2014)

Muu ry:n Performance Voyage 5 -kesäkiertue alkaa huomenna  Kreikan Ateenasta. Snehta Residencyssa esitetään 6. kesäkuuta 13 taiteilijan ja taiteilijaryhmän videoperformanssikokoelma, jotka on valittu kansainvälisen avoimen haun kautta. Kokoelman teema on Domestic, joka viittaa mm. kansallisuuteen, kotiin ja kodittomuuteen ja myös perheeseen sekä maahanmuuttoon.

PV5-ohjelman taiteilijat ovat Annette Arlander (Suomi), Yvon Chabrowski (Saksa), Sasha Huber (Suomi/Sveitsi/Haiti), Julieta Maria (Kanada), Sara Pathirane (Suomi), ”Richter/Meyer/Marx(Berlin)” (Saksa), Rah Eleh (Kanada/Iran), Willem Wilhelmus (Suomi/Alankomaat) & Tomasz Szrama (Suomi/Puola) ja Carlo Zanni (Italia).

Ateenasta Performance Voyage 5 suuntaa Latvian Riikaan, Yhdysvaltain Miamiin ja heinäkuussa Berliiniin Saksassa. Kaikkiaan kokoelmaa esitetään tänä vuonna 15  paikassa muun muassa Pohjoismaissa, Euroopassa ja Kanadassa.

PV5-juryn jäsenet olivat Teatterikorkeakoulun esitystaiteen ja -teorian professori Ray Langenbach, taiteilija Minna Suoniemi ja MUU ry:n toiminnanjohtaja Timo Soppela. Performance Voyage 5:n tuotantoa on tukenut Visuaalisen taiteen keskus Frame.