Muutoksia tammikuussa haussa oleviin näyttöapurahoihin

2.1.2019
Valokuvataiteilija Vilma Pimenoffille myönnettiin kuvataiteen näyttöapuraha vuonna 2017. Kuva teoksesta Untitled #10 (2015) sarjasta 21st Century Still Life.

Tammikuussa haettavissa olevat kuvataiteen näyttöapurahat ovat pidentyneet kuuden kuukauden mittaisiksi. Lisäksi muutoksena aikaisempaan näyttöapurahan saajat voivat olla ansiotyössä apurahakauden aikana.

Taiteen edistämiskeskuksen myöntämät kuvataiteen näyttöapurahat on tarkoitettu kuvataiteen, valokuvataiteen ja taideteollisen alan ammattilaisille, joiden teoksia voidaan näyttää julkisesti.

Tammikuusta 2019 alkaen näyttöapurahat muuttuvat kuuden kuukauden pituisiksi. Lisäksi toisin kuin aiemmin, näyttöapurahan saajat voivat olla ansiotyössä apurahakauden aikana. Visuaalisten alojen taiteilijoille jaettavan näyttöapurahan suuruus on noin 10 400 euroa, ja se on tarkoitettu kuuden kuukauden työskentelyyn vuonna 2019.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt uuden näyttöapurahalautakunnan kolmivuotiskaudelle 2019–2022. Lautakunnan puheenjohtajana toimii professori Harri Laakso, ja jäseninä kuraattori Laura Köönikkä (varapuheenjohtaja), korutaiteilija Inni Pärnänen, äänitaiteilija Simo Alitalo, kuvataiteilija Tuomo Kangasmaa, taidegraafikko, piirtäjä Juha Joro, kuvataiteilija, KuT Denise Ziegler, taidemaalari Camilla Vuorenmaa ja kuvataidekriitikko, tutkija, FT Martta Heikkilä.

Näyttöapurahojen haku on käynnissä 31.1.2019 asti.


Artikkelia päivitetty 7.1.2019.: Poistettu lause ”Apurahan saa vuosittain 120 taiteilijaa.” Tänä vuonna jaettavien näyttöapurahojen määrä laskee, kun apurahakausi pitenee kuukaudella.