Nykytaidefestivaali ANTI laajenee – talvitapahtumassa mm. jääsoittimia, media- ja tanssitaidetta

22.2.2016
Norjalaisen Bjørn Furusethin Ice Music -teoksessa soitetaan jäisillä soittimilla. Kuva: Bjørn Furuseth
Norjalaisen Bjørn Furusethin Ice Music -teoksessa osa soittimista on tehty jäästä.
Kuva: Bjørn Furuseth

Nykytaidefestivaali ANTI järjestetään tänä vuonna myös talvella. Tänään alkava festivaali tarjoaa Kuopiossa ja Tahkolla muun muassa musiikkia, media- ja tanssitaidetta. Seminaarissa puhutaan säästä taiteen ja kulttuurin näkökulmasta.

Talvi ANTI -festivaalin avajaisia vietetään tänään maanantaina ANTIn olohuoneessa Kuopiossa. Tiistaina avataan festivaalin ohjelmisto, kun Tomi Paasosen World Cup Bling Troopers -teosta esitetään Kuopion torilla ja Puijon mäkimontussa.

Festivaaliviikon kansainvälistä ohjelmaa ovat muun muassa australialaistaiteilijoiden Madeleine Flynnin ja Tim Humphreyn teos Shriek, joka on interaktiivinen ääni-installaatio. Ice Music on norjalaisen jazzmuusikko Terje Isungsetin pioneerikonsepti, jossa jäänrakentajien ja muusikkojen taidot yhdistetään ainutlaatuiseksi musiikkielämykseksi. Projekti on kiertänyt ympäri maailmaa: Euroopassa, Kiinassa, Intiassa, Japanissa, Australiassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Jäisillä instrumenteilla, puhaltimilla ja lyömä- sekä jousisoittimilla, toteutettu konsertti esitetään sekä Kuopiossa että Tahkovuoren juurella.

Talven ANTI-seminaari: Weather and Imagination esittelee kansainvälisen joukon eri alojen tutkijoita ja kirjoittajia, joita yhdistää yhteinen kiinnostus säähän ja siihen, miten se vaikuttaa itsemme ymmärtämiseen.

ANTI – Contemporary Art Festival on kansainvälinen nykytaiteen festivaali, joka keskittyy julkisiin tiloihin tehtyihin paikkasidonnaisiin teoksiin. ANTI-festivaalilla esitetään live art -, ääni-, kuvapohjaisia sekä tekstiin perustuvia teoksia. Kuopiossa järjestettävä ilmainen festivaali tarjoaa kohtaamispaikan taiteilijoille ja yleisölle, jotka ovat kiinnostuneita arkipäivän tiloja luovasta ja muokkaavasta taiteesta.