OKM avasi tänään uuden hankerahoitushaun – jaossa yli miljoona euroa

20.6.2017

 Uusi kokeilu- ja kehittämishankeavustus on avattu tänään 20.6. kulttuuritoimijoille. Hakukierroksia on kolmena vuotena. Uusi avustusmuoto pohjautuu Opetus- ja kulttuuriministeriön strategiaan.

Hakukierroksia on kolme vuosina 2017-2019, ja joka vuodella on oma teema. Tänä vuonna teemana on ”osallisuus ja osallistuminen”. Vuoden 2018 teemana on ”luova työ ja tuotanto” ja vuonna 2019 ”kulttuurin perusta ja jatkuvuus.”

”Satavuotiaan Suomen juhlavuoteen sopii erinomaisen hyvin vuoden pääteema ”osallisuus ja osallistuminen”. Erityisenä kohderyhmänä ovat vähän tai ei lainkaan kulttuuripalveluiden tarjontaan osallistuvat. Etenkin nuorille luontevien kulttuurisisältöjen tukeminen lisää uusien sukupolvien kiinnostusta suomalaiseen kulttuuriin”,  toteaa kulttuuriministeri Sampo Terho tiedotteessa.

Tukea on jaettavana tänä vuonna noin 1 100 000 euroa. Haku päättyy syyskuun lopussa.

Hankkeilta edellytetään laaja-alaisuutta ja niiden tulisi ulottua eri puolelle Suomea. Avustukset myönnetään yhteistyöhankkeisiin, joissa tulisi olla mukana yhteisöjä, kansalaisjärjestöjä ja museoita. Lisäksi syksyllä avataan haku, jonka tavoitteena on digitaalisia sisältöjä, kuten pelejä ja musiikkia harrastavien nuorten tukeminen.

”Tavoitteena on, että avustettavat hankkeet synnyttävät uusia toimintamalleja ja kokeiluja ihmisten innostamiseksi kulttuurisisällöistä”, Terho sanoo tiedotteessa.