Outi Alanko-Kahiluoto Suomen museoliiton puheenjohtajaksi

27.5.2016
Kuva: Vihreät
Outi Alanko-Kahiluoto. Kuva: Vihreät

Kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto on valittu Suomen museoliiton puheenjohtajaksi. Hän haluaa nyt kehittää museoiden saavutettavuutta ja ideoida vastauksia museotoiminnan rahoittamiseen.

Outi Alanko-Kahiluoto valittiin Suomen museoliiton puheenjohtajaksi Inarissa järjestetyssä liiton 93. vuosikokouksessa. Alanko-Kahiluoto on vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja kolmannen kauden kansanedustaja. Hän on myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen.

Alanko-Kahiluoto valmistui ylioppilaaksi vuonna 1985 ja filosofian lisensiaatiksi vuonna 1994. Hän väitteli filosofian tohtoriksi vuonna 2007. Ennen kansanedustajan tehtävää Alanko-Kahiluoto työskenteli kirjallisuustieteen tutkijana ja opettajana Helsingin yliopistossa sekä projektitutkijana Suomen Akatemiassa.

Vaikka museoiden vetovoiman voi ennakoida tulevaisuudessa kasvavan, museotoiminnan rahoitus on edelleen suuri haaste. Tähän haluan olla mukana ideoimassa vastauksia.

“Museoliiton puheenjohtajana haluan olla kehittämässä yhä uusia tapoja parantaa museoiden saavutettavuutta kaikenikäisille ihmisille. Vaikka museoiden vetovoiman voi ennakoida tulevaisuudessa kasvavan, museotoiminnan rahoitus on edelleen suuri haaste. Tähän haluan olla mukana ideoimassa vastauksia”, Alanko-Kahiluoto kertoo tiedotteessa.

Alanko-Kahiluoto kertoo olevansa kulttuurin suurkuluttaja, joka seuraa innokkaasti kulttuurin eri lajeja.

” Olen iloinen siitä, että Museokortin ansiosta kynnys museoon on alentunut ja yhä suurempi joukko ihmisiä on alkanut käydä museoissa säännöllisesti. Kuten muukin kulttuuri, museot ovat kansakunnan muisti ja siten olennaisia itseymmärryksellemme sekä tärkeä vetovoimatekijä matkailulle”, Alanko-Kahiluoto sanoo.

 

Suomen museoliitto on vuonna 1923 perustettu ammatillisesti hoidettujen museoiden keskusjärjestö, joka edustaa lähes 400 museokohdetta.