Postilta uusi taidepalkinto – ensimmäinen palkittu on kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin

24.3.2017
Jasmin Anoschkin. Kuva Jefunne Gimpel.

Posti on jakanut ensimmäisen kerran oman taidepalkintonsa. Palkinnon saa kuvanveistäjä Jasmin Anoschkin. Palkintoon kuuluu 10 000 euron rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä.

Uusi palkinto on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, sillä tiettävästi mikään muu taho ei jaa palkintoja samalla alalla. Posti kertoo, että palkinnon tarkoitus on nostaa taiteen ja postimerkkien asemaa. Palkinnon on ideoinut postimerkkien taidetoimikunnan puheenjohtaja, Design Manager Tommi Kantola. Valinnan ensimmäisestä palkinnon saajasta teki taidetoimikunta laajennettuna Grafia ja Kuvittajat ry:n edustajilla.

”Etsimme mielenkiintoisia taiteilijoita normaalin postimerkin suunnittelun ulkopuolelta. Haimme lähinnä taiteilijoita, joiden ilmaisu on sisältönsä tai muotonsa puolesta postimerkkiin sovellettavissa. Jokainen ryhmän jäsen sai tuoda ehdolle palkintoon soveltuvia mielenkiintoisia nimiä”, Tommi Kantola kertoo tiedotteessa.

Jasmin Anoschkin on nuori ja lupaava tekijä. Hän on rohkea, persoonallinen ja kiehtova taiteilija, jonka kuvanveistotaide kääntyy hyvin myös postimerkeiksi”, Kantola kuvailee.

Anoschkin itse kertoo ihailleensa postimerkkejä jo kolmivuotiaasta lähtien, jolloin hän alkoi saada rakkaalta tädiltään kauniisti postimerkein koristeltuja paketteja.

”Olen kyllä halunnut oman työni postimerkkiin, mutta olen ajatellut sen olevan mahdotonta, sillä niissä on nähty sellaisia suuria nimiä, kuten Schjerfbeck”, taiteilija kertoo tiedotteessa.

Suunnittelu Jasmin Anoschkinin postimerkkijulkaisuksi on käynnistynyt ja merkit julkaistaan syksyllä 2017.