Raimo Utriaisen taidesäätiön stipendi Jenna Sutelalle

12.9.2017
Jenna Sutela: Gut-Machine Poetry (GMP), 2017. Kiasman komissioteos.

Raimo Utriaisen taidesäätiö on jakanut tämän vuoden stipendin kuvataiteilija Jenna Sutelalle. Stipendi on tarkoitettu nuorelle kuvataiteilijalle, ja se on arvoltaan 10 000 euroa.

1983 syntyneen Jenna Sutelan teokset käsittelevät usein ihmisen ja teknologian välistä suhdetta sekä erilaisia käyttöliittymiä. Vime aikoina hän on työskennellyt elävien materiaalien parissa. Kiasman Ars17-verkkonäyttelyssä on parhaillaan esillä hänen teoksensa Gut-Machine Poetry, jossa käymistilassa oleva kombutsa-teejuoma tuottaa uutta sanavirtaa.

Stipendiaatin valinnan ovat tehneet säätiön hallituksen nimeämät asiantuntijat kuvataiteilija Olli Keränen ja kuraattori Piia Oksanen. He antavat Sutelalle tunnustusta mm. taiteilijan kollektiivisesta työtavasta:

”Hän on loistava esimerkki toimijuudesta, joka ei toista menneiden vuosikymmenten käsitystä taiteilijuudesta. Jenna Sutela käsittelee ajankohtaisia aiheita ja siksi hänen taiteensa kytkeytyy luontevaksi osaksi oman aikamme yhteisöä. Hänen teoksissaan on pyrkimys hahmottaa paitsi sitä mitä me olemme, myös sitä millainen yhteisö voisimme olla. Teoksissa toistuu usein ihmiskeskeisen maailmankuvan haastaminen”, asiantuntijat toteavat perusteluissaan.

Raimo Utriaisen taidesäätiön tarkoituksena on mm. tukea erityisesti nuoria taiteilijoita ja edistää kuvataiteen tuntemusta yleensä.