Uusi residenssi suomalaisille keramiikkataiteilijoille Victoria and Albert -museossa

23.10.2015
Osa Lontoon Victoria & Albert -museon keramiikkakokoelmaa. Kuva: V&A.
Osa Lontoon Victoria & Albert -museon keramiikkakokoelmaa. Kuva: V&A.

Suomen Lontoon instituutti toteuttaa keramiikkataitelijaresidenssin yhteistyössä Victoria and Albert –museon kanssa. Uusi residenssi on suunnattu suomalaisille keramiikka-alan taiteilijoille, jotka haluavat kehittää työskentelyään V&A:n kokoelmien sekä museon yleisötoiminnan parissa.

Residenssi sijoittuu Victoria and Albert –museon keramiikkagalleriaa varten erityisesti rakennettuun studioon Lontooseen. Kuuden kuukauden pituinen residenssi, ajalla 4.4.-30.9.2016, on avoinna kaikille suomalaisille keramiikka-alan ammattilaisille.

Lontoon Victoria and Albert -museo on maailman suurin sisustusesineiden ja muotoilun museo. Museon kokoelmaa kuuluu yli 4,5 miljoonaa esinettä.

“Olemme ylpeitä yhteistyöstä Suomen Lontoon instituutin kanssa ja saadessamme ensimmäistä kertaa suomalaisen residenssitaiteilijan Victoria and Albert –museoon. Suomella on vahva keramiikan nykytaidekenttä ja odotamme innostuneena millaisia hakemuksia saamme,” sanoo Alun Graves, keramiikkaan ja lasiin erikoistunut kuraattori Victoria and Albert –museosta.

Residenssiohjelma on olennainen osa V&A:n keskeistä toimintaperiaatetta. Museo haluaa kehittää oppimisohjelmistaan dynaamisia ja luovia. Aiemmat residenssitaiteilijat ovat puolestaan residenssijaksojensa jälkeen saavuttaneet merkittävää menestystä urallaan, uusista näyttelymahdollisuuksista galleriaedustustuksiin ja palkintoihin.

Haku residenssiin päättyy 3.12.2015.