Ruotsissa kansainvälinen taidekilpailu tsunamin uhrien muistoksi

12.2.2016
Muistomerkki sijoitetaan Tukholman Djurgårdeniin. Kuva: Statens konstråd
Muistomerkki sijoitetaan Tukholman Djurgårdeniin. Kuva: Statens konstråd

Ruotsissa on käynnistynyt kansainvälinen taidekilpailu vuoden 2004 tsunamin uhrien muistolle. Kaikille avoimen taidekilpailun järjestää Ruotsin valtion taideneuvosto, Statens konstråd.

Kaakkois-Aasian tsunami vuonna 2004 oli yksi maailmanhistorian pahimpia luonnonkatastrofeja. Ruotsin valtionjohto haluaa kunnioittaa tsunamin uhreja muistomerkillä, joka tullaan sijoittamaan Tukholman Djurgårdeniin joulukuussa 2017. Taidehankinnasta on nyt avautunut kansainvälinen kilpailu. Kilpailun alustava budjetti on noin 3,7 miljoonaa kruunua eli noin 390 000 euroa.

”Näin suuri budjetti antaa taiteilijalle vapauden ajatella visionäärisesti”, sanoo Lotta Mossum, projektin kuraattori Ruotsin valtion taideneuvostosta.

Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa taiteilijat, taiteilijaryhmät tai taiteilijat ja maisema-arkkitehdit yhteistyössä voivat ilmoittautua kilpailuun. Viimeinen hakupäivä on 10.3.2016. Kilpailuohjelma ja muuta lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteesta: www.statenskonstrad.se/flodvag. #minneflodvag