Sampo Malin Suomen Kuvanveistäjäliiton puheenjohtajaksi

16.4.2019
Kuvanveistäjäliiton Galleria Sculptor sijaitsee Helsingin Etelärannassa. Kuva: Suomen Kuvanveistäjäliitto

Uusi puheenjohtaja haluaa edistää kansainvälisiä yhteistyöprojekteja ja uraansa aloittelevien kuvanveistäjien työskentelymahdollisuuksia.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kuvanveistäjä Sampo Malinin. Riihimäellä asuva ja työskentelevä Malin on valmistunut maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hän on istunut Kuvanveistäjäliiton hallituksessa ja Galleria Sculptorin näyttely- ja kansainvälisyystoimikunnissa vuodesta 2018 alkaen sekä toiminut Suomen Taiteilijaseuran hallituksen varajäsenenä loppuvuodesta 2018. Aikaisemmin hän on toiminut esimerkiksi Huudon ja osuuskunta Forum Boxin hallituksissa.

Kuvanveistäjäliiton toiminnan merkityksestä ja kehittämisestä Malin nostaa esiin muun muassa kansainvälisyysprojektin jatkamisen ja monipuolistamisen.

Sampo Malin

”Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenille olisi hyvä saada mahdollisuuksia esiintyä uusille yleisöille, myös Suomen rajojen ulkopuolella. Näyttelymahdollisuuksien saaminen ulkomailla voi olla todella haastavaa, ja Kuvanveistäjäliiitolle tulee rakentaa mahdollisuus edistää tällaista toimintaa muun muassa yhteisnäyttelyiden ja kuraattoriyhteistyön muodossa. Tilallisen taiteen kenttä laajenee koko ajan ja siinä meidän tulee olla mukana toimimassa etujoukoissa, kuten Sculpture Expanded -projektissa on tehty. Myös nuorten jäsenten ja uraansa aloittelevien kuvanveistäjien työskentelymahdollisuudet ja niiden mahdollinen helpottaminen tulisi ottaa tarkasteluun.”

Kuvanveistäjäliiton puheenjohtajan sijaisuutta on tammikuusta lähtien hoitanut varapuheenjohtaja Denise Ziegler puheenjohtaja Anssi Pulkkisen lopetettua tehtävässä. Liiton kevätkokouksessa uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Kalle Mustonen ja muina hallituksen jäseninä jatkavat Andy Best, Sirpa Hynninen, Hermanni Saarinen, Jenni Tieaho ja varapuheenjohtaja Denise Ziegler.