Saskiat palkitsi Ilkka Taipaleen ja Jani Hännisen

4.11.2016

Helsingin Saskia ry on palkinnut lääketieteen tohtori, psykiatri Ilkka Taipaleen Saskia-mitalilla. Pro Arte -stipendin sai kuvataiteilija Jani Hänninen.

Taiteilijoiden puolisoiden yhdistys Helsingin Saskia ry jakaa vuosittain kuvanveistäjä Pertti Kukkosen suunnitteleman Saskia-mitalin henkilölle tai yhteisölle, joka on esimerkillisesti edistänyt kuvataiteita, tehnyt merkittävää työtä kuvataiteilijoiden aseman parantamiseksi ja tukenut saskioiden työtä.

Tänä vuonna tunnustuksen sai lääketieteen tohtori Ilkka Taipale. Perusteluissaan saskiat kiittävät Taipaleen työtä kuvataiteiden ja taiteilijoiden aseman parantamiseksi sekä taiteen merkityksen korostamista yhteiskunnalle ja kulttuurille. Taipale on edistänyt kuvataidetta sekä siviiliammatissaan Kellokosken sairaalan ylilääkärinä että luottamustoimissaan, kuten kansanedustajana. Erilaisista hankkeista mainitaan mm. Kellokosken Itämerikeskuksen kunnostus ja 2010 alkanut 10 000 taideteosta sairaaloihin -kampanja.

Helsingin Saskia ry jakoi syyskokouksessaan myös Pro Arte -stipendin. Sen saa kuvataiteilija Jani Hänninen. Tällä kertaa stipendin saajan nimesi taiteen keräilijä Vexi Salmi.