Uusi SHIFT-seminaari listaa kulttuurityön tekijöiden tavoitteet

12.10.2015Kirjoittaja: Miisa Pulkkinen

Finnish Art Agency järjestää lokakuun lopussa kulttuurityön tulevaisuutta luotaavan SHIFT-seminaarin. Kaksipäiväisen maksullisen seminaarin päätteeksi laaditaan Kulttuurityön tavoitelista, joka välitetään päättäjille.

Finnish Art Agency järjestää  29.–30.10.2015 Helsingin Olympiastadionilla SHIFT-seminaarin, jossa eurooppalaiset ja suomalaiset asiantuntijat avaavat ammattilaisyleisölle kulttuurialan käytäntöjä. Puhujia ovat mm.  johtaja Mark Devereux Mark Devereux Projectsista, HOME:n eli Greater Manchester Arts Centren ohjelmapäällikkö, itsenäinen tuottaja Bren O’Callaghan ja johtaja Maria Stenfors Maria Stenfors -galleriasta Lontoosta. Kotimaisia puhujia ovat #inland-vientihankkeen tuottaja, vaatesuunnittelija Kaisa Riivari , Lönnströmin taidemuseon johtaja Jenny Nybom, Tuffi Filmsin perustaja, elokuvaohjaaja-tuottaja Elli Toivoniemi, Music Finlandin toiminnanjohtaja Tuomo Tähtinen, laulaja-lauluntekijä Aino Venna ja Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Kirsi Korhonen.

Mikä on seminaarin tavoite, Finnish Art Agency:n omistaja Laura Köönikkä?

”Tavoite on tuoda kulttuurityön tekijöiden ääni kuuluville sekä tutkia sitä, miksi ja miten tulevaisuudessa kulttuurin monimuotoiset tehtävät kiinnostavat sen tekijöitä – voiko kulttuurityön tulevaisuuteen vaikuttaa ja millä keinoin?
Kansainväliset puhujat tulevat kertomaan omista työuristaan itsenäisinä ja instituutioiden työntekijöinä.”

Seminaari on maksullinen. Keitä odotatte yleisöksi?

”Odotamme yleisöksi kulttuurituottajia, kuraattoreita, museoalan ammattilaisia, galleristeja, taiteilijoita, tuottajia, viestintä- ja markkinointiosaajia sekä kulttuuripolitiikan kanssa työskenteleviä ammattilaisia.  Maksullisuuden uskomme rajaavan yleisöä niin, että paikalle saapuu osallistujia, jotka ehdottomasti haluavat kehittää ja suunnitella tulevisuutta ja uskovat tekemisen kautta syntyvään muutokseen. Opiskelijoille tarjottu alennettu lippuhinta toivottavasti houkuttelee opiskelijoita joille ohjelmassa on erityisen arvokasta tietoa. Muutama paikka somettajalle seminaarin aikana on myös tarjolla, jolloin osallistujan aktiivinen sosiaalinen mediajako seminaarista korvaa osallistumismaksun.”

Millaista vuoropuhelua odotatte suomalaisten ja kansainvällisten osallistujien välille?

”Teemme aktiivista työtä vieraiden ohjelman osalta myös puheenvuorojen ja virallisten puheosuuksien ulkopuolella. Toivomme että jokaiselle kv-vieraalle jää mukaansa iso nippu suomalaisten taiteilijoiden ja toimijoiden käyntikortteja ja runsas muistio projekteja ja tulevia hankkeita tekijöiltä joiden kanssa he toivoisivat jatkavansa yhteistyötä.”

Päätöspäivän puheenvuorojen ja keskustelun perusteella kootaan Kulttuurityön tavoitelista 2015. Mikä se on?

”Kulttuurityön tavoitelista -paneeliin osallistuvat Pauli Rautiainen Cuporesta, Aino Venna, Elli Toivoniemi Tuffi Filmsistä, Kaisa Riivari #inlandista, Mikko Piispa Nuorisotutkimusseurasta, Tuomo Tähtinen Music Finlandista, Jenny Nybom Lönnströmin taidemuseosta ja Kirsi Korhonen Suomen Taiteilijaseurasta. Kulttuurityön tavoitelista 2015 toimitetaan Suomen hallitukselle. Julkaisemme tavoitelistan seminaarin jälkeen myös verkkosivuillamme ja somekanavissamme.”

Lisätietoa seminaarista:

http://www.finnishartagency.com/shift/