SKjL:n Aspa-stipendi Emmi Tavelalle

5.9.2016
Kuvataiteilija Emmi Tavela.
Kuvataiteilija Emmi Tavela.

Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto  on palkinnut kuvataiteilija Emmi Tavelan Aspa-stipendillä, jonka arvo on 1 500 euroa. Stipendi julkistettiin viikonloppuna Taidelaitos Haihatuksessa SKjL:n Jippo-vuosinäyttelyn avajaisten yhteydessä.

Aspa-stipendi myönnetään vuosittain yhdelle SKjL:n vuosinäyttelyyn osallistuvalle taiteilijalle.  Stipendillä halutaan tukea, kannustaa ja innostaa eteenpäin taiteilijaa, joka voi olla joko nuori ja vasta uransa alussa oleva tekijä tai jo taidekentällä enemmän ansioitunut taiteilija. SKjL:n näyttelystipendi on saanut nimensä kuvataiteilija Georg Sigurd Wettenhovi-Aspan (1870-1946) mukaan.

Stipendiaatin valitsi JIPPO-vuosinäyttelyn juryttänyt kuvataiteilija Sami Korkiakoski. Korkiakoski kiittää Tavelaa mm. mielenkiintoisen dialogin ja jännitteen luomisesta sekä värisilmästä.

”Taiteilijan teokset ovat kauniita, mutta eivät jää pelkästään sille tasolle. Ne sytyttävät ja herättävät, sisältävät kysymyksiä ihmisenä olemisesta”, perustelee Korkiakoski valintaansa.