SKR:n Taide² -haku alkaa tänään – uusi apuraha on tarkoitettu laajoihin hankkeisiin

15.2.2016

Haku Suomen Kulttuurirahaston uuden Taide²-apurahan ensimmäiselle hakukierrokselle on alkanut tänään. SKR toivoo, että uusi tukimuoto kannustaa laajoihin ja uudistaviin taidehankkeisiin. Yhdelle hankkeelle voidaan myöntää jopa 200 000 euroa.

Suomen Kulttuurirahaston Taide²-apuraha on tarkoitettu laajoihin taiteellista tuotantoa uudistaviin hankkeisiin, jotka pyrkivät monipuolistamaan ja parantamaan taiteen laatua sekä laajentamaan taiteen yleisöpohjaa. Yhdelle hankkeelle voidaan myöntää 100 000–200 000 euroa.

Apurahan haku on kaksivaiheinen. Ensimmäisen kierroksen haku on avoinna 15.2.–11.3.2016 ja hakijoille ilmoitetaan valinnoista huhtikuun puolessavälissä 2016. Toisen kierroksen hakuaika sulkeutuu 15.6.2016 ja apurahat julkistetaan elokuussa 2016.

Apuraha on tarkoitettu käytettäväksi apurahan myönnön jälkeen toteutuviin kuluihin. Hankkeen kesto on korkeintaan kolme vuotta eikä jatkoapurahaa voi hakea. Apurahaa voivat hakea muun muassa taiteen alan rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt sekä poikkeuksellisesti myös julkiset taidelaitokset ja taiteen alan yritykset, halutessaan yhteistyössä keskenään tai vapaiden toimijoiden kanssa. Apurahaa eivät voi hakea yksityishenkilöt tai työryhmät yksinään.

”Apurahalla halutaan mahdollistaa laaja-alainen yhteistyö erilaisten toimijoiden välillä, ja siksi haku avataan myös taidealan julkisrahoitteisille laitoksille. Toiveena on, että rahoituksen avulla saataisiin luotua pysyviä yhteistyön malleja taidekentälle”, kertoo erityisasiantuntija Johanna Ruohonen.

Hakuohjeet ovat osoitteessa https://skr.fi/fi/apurahat/hakuohjeet/taide%C2%B2-apurahan-hakuohje.