Kemper Museumin näyttely esittelee suomalaista maalaustaidetta

23.9.2015
Sirpa Särkijärvi  Viides sukupolvi, 2011
Sirpa Särkijärvi
Viides sukupolvi, 2011

Kemper Museumissa Yhdysvaltain Kansas Cityssa avautuu lokakuussa 13 suomalaisen taiteilijan yhteisnäyttely. Dark Days, Bright Nights: Contemporary Paintings From Finland esittelee suomalaista maalaustaidetta.

 

Näyttely avautuu lokakuun 2. päivä ja se jatkuu helmikuuhun saakka. Esillä on kaikkiaan 43 teosta: 41 maalausta, veistos- ja videoinstallaatio. Näyttelyn taiteilijat ovat Jani Hänninen, Heikki Marila, Marika Mäkelä, Jarmo Mäkilä, Rauha Mäkilä, Reima Nevalainen, Leena Nio, Vesa-Pekka Rannikko, Mari Rantanen, Mari Sunna, Nanna Susi, Sirpa Särkijärvi ja Anna Tuori.

Näyttelyn nimi Dark Days, Bright Nights viittaa Suomen talven pimeyteen ja kesän valoon sekä unenomaisiin kuvin, joita valon ja pimeyden vaihtelu tuottaa. Näyttelyn kuraattori on Kemper Museumin johtaja Barbara O’Brien. Hän kertoo havainneensa Suomen-matkoillaan, että maassa arvostetaan taidetta ja sen tekijöitä.

”Taidemaalarit ovat Suomessa arvostettuja taiteen ammattilaisia”, kertoo O’Brien näyttelyn tiedotteessa.

Vuonna 1994 avattu Kemper Museum of Contemporary Art on Missourin suurin nykytaiteen museo. Museon kokoelman ydin ovat Bebe ja R. Crosby Jr:n lahjoittamat yli 700 teosta. Lisäksi Kemper Museum järjestää vuosittain kymmenkunta vaihtuvaa näyttelyä. Museon näyttelyt ovat yleisölle maksuttomia.