Suomen ja Ruotsin kuvanveistäjäliitot yhteisnäyttelyssä Tukholmassa

20.10.2015
Kaisaleena Halinen: Liputuspäivä, 2015.
Kaisaleena Halinen: Liputuspäivä, 2015

Tukholman Suomi-instituutin näyttely juhlistaa Suomen kuvanveistäjäliiton 105-vuotisjuhlavuotta ja Ruotsin kuvanveistäjäliiton 40-vuotista taivalta. Molemmista maista on mukana kolme taiteilijaa.

Näyttelyn kolme suomalaista kuvanveistäjää ovat Maija Helasvuo, Kaisaleena Halinen ja Sami Leutola, ja ruotsalaiset Iréne Vestman, Kajsa Mattas ja Sarah Rowland. Näyttelyn teokset edustavat kuvanveiston eri tekniikoita ja materiaaleja. Liitot juhlivat merkkivuottaan yhteisnäyttelyllä myös Suomen puolella, jossa Hanasaaren kulttuurikeskus ja Galleria Sculptor esittelevät veistotaidetta samaisen näyttelyidean hengessä.

Ryhmänäyttely Suomi-Ruotsi 3-3 avautuu Tukholman Suomi-instituutissa 23. lokakuuta ja on avoinna 21. marraskuuta saakka.

Suomen Kuvanveistäjäliitto on vuonna 1910 perustettu kuvanveistäjien ammattiliitto. Liiton tarkoituksena on edistää suomalaista kuvanveistotaidetta, valvoa kuvanveistäjien ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja, edistää kansainvälistä yhteistoimintaa sekä yleisön kiinnostusta kuvanveistoon.

Ruotsin Kuvanveistäjäliitto on aatteellinen yhdistys, jonka jäseninä on ammattikuvanveistäjiä eri puolilta maata. Kuvanveistäjäliitto haluaa herättää kiinnostusta ajankohtaisia ilmaisumuotoja, materiaaleja ja metodeja kohtaan sekä osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun kaupungin kehityksestä ja kuvanveistosta osana julkista tilaa.