Suomen taideakatemian palkintoehdokkaat ovat Outi Pieski, Jani Ruscica ja Emma Rönnholm

7.4.2017

 

Palkintoehdokkaat vasemmalta: Jani Ruscica, Outi Pieski ja Emma Rönnholm.

Suomen taideakatemian palkinnosta kisaavat tänä vuonna kuvataiteilijat Outi Pieski, Jani Ruscica ja Emma Rönnholm. Palkinto sisältää 25.000 € rahapalkinnon ja oikeuden pitää näyttely EMMAssa vuonna 2018.

Joka toinen vuosi jaettava palkinto myönnetään taiteilijalle, joka on parhaassa luomisvireessä ja jonka teoksilla on kansainvälistä kiinnostavuutta. Suomen taideakatemia perusti uuden, vain suomalaisille taiteilijoille, myönnettävän palkinnonvuonna 2013.

Palkinnon ehdokkaat Outi Pieski, Jani Ruscica ja Emma Rönnholm lukeutuvat kuvataiteen ajankohtaisiin nimiin sekä suomalaisessa että kansainvälisessä katsannossa. Kukin palkintoehdokkaista on saavuttanut tähän mennessä jo eri tavoin taidekentän tunnustusta, mutta ansaitsee nyt tulla nostetuksi esille laajemmin tämän hetkisen taiteellisen työnsä ansiosta.

Ehdokkaat on valinnut ja palkinnon saajasta tulee päättämään Taideakatemian asettama suomalaisista asiantuntijoista valittu palkintolautakunta, johon kuuluvat Taideakatemian puheenjohtaja taidemaalari Antti Linnovaara, taidemaalari Anitta Ruotsalainen ja rehtori Mauri Ylä-Kotola sekä Espoon modernin taiteen museon EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama.

Palkinnon saaja julkistetaan toukokuussa EMMAssa. Edellisen palkinnon sai kuvataiteilija Camilla Vuorenmaa vuonna 2015 ja hänen näyttelynsä oli EMMAssa viime vuonna.