Suomi 100 rahoittaa uusia hankkeita 1,8 miljoonalla eurolla

4.4.2016

Suomen 100-vuotisjuhlavuotta koordinoiva Suomi 100 -hanke avaa haun Suomen tulevaisuutta vahvistaville hankkeille ja ulkomailla toteutuvalle Suomi 100 -ohjelmalle. Kotimaisiin hankkeisiin on varattu 1,2 miljoonan euron rahoitus ja ulkomaiselle ohjelmalle 600 000 euroa.

Satavuotta täyttävän Suomen juhlavuoden teemana on yhdessä. Ohjelmaan haku on avoin kaikille ja jatkuu aina lokakuun 2017 loppuun saakka. Osalle ohjelmaan hyväksytyistä hankkeista voidaan myöntää myös taloudellista tukea. Huhtikuussa juhlavuotta koordinoiva Suomi 100 -hanke järjestää kohdennetun rahoituksen haut Suomen tulevaisuutta vahvistaville hankkeille sekä ulkomailla toteutuvalle Suomi 100 -ohjelmalle. Näiden lisäksi ovat käynnistymässä alueelliset Suomi 100 -tuen haut.

”Haun kautta pyrimme löytämään mukaan uusia toimijoita ja edelleen vahvistamaan niitä tekoja, jotka vievät Suomea eteenpäin meillä ja maailmalla”, juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen sanoo.

Nyt avautuvassa rahoitushaussa etsitään konkreettisia toimenpiteitä Suomen vahvistamiseksi sekä pitkäkestoista vaikuttavuutta. Toimenpiteet voivat liittyä esimerkiksi demokratiaan, kansalaisyhteiskuntaan, tasa-arvoon tai sananvapauteen. Tavoitteena voi olla myös koulutuksen, työelämän, yritystoiminnan tai kansainvälistymisen kehittäminen. Rahoituksen saa kahdesta viiteen hanketta.

Toinen samaan aikaan järjestettävä kohdennettu haku koskee kansainvälistä Suomi 100 -ohjelmaa. Haulla pyritään täydentämään Suomi 100 -ohjelmaa Suomen ulkopuolella. Hankkeiden tulee tukea Suomen maakuvatyötä ja sen strategisia linjauksia esimerkiksi edistämällä suomalaisen osaamisen tunnettuutta.

Huhti-toukokuussa avautuu myös maakuntien liittojen ja suurten kaupunkien  Suomi 100 -alueverkoston tukihaku.