Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg jättää tehtävänsä

1.6.2015
Tiina Rosenberg.
Tiina Rosenberg.

Taideyliopiston rehtori Tiina Rosenberg jättää tehtävänsä. Rosenbergin kausi taideyliopiston johdossa jäi kahden ja puolen vuoden mittaiseksi. Hän on johtanut Taideyliopistoa vuodesta 2013, jolloin muodostui uusi vapaan taiteen yliopisto Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun yhdistyessä. Taideyliopiston vararehtori Paula Tuovinen toimii vt. rehtorina, kunnes uusi rehtori on valittu.

– Rosenbergilla on ollut keskeinen rooli Taideyliopiston käynnistämisessä. Hän on tuonut uutta ajattelua niin Taideyliopistoon kuin myös sen ulkopuolelle. Roolinsa mukaisesti hän on osallistunut aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun edistäen siten Taideyliopiston keskeisiä tavoitteita – taiteen vaalimista ja uudistamista. Opiskelijat ovat arvostaneet Rosenbergin ilmeistä ja esimerkillistä kykyä rakentaa ja ylläpitää tiivistä dialogia opiskelijoiden ja rehtorin välillä, toteaa Karri Kaitue, Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja.

– Taideyliopisto on hyvää vauhtia matkalla kohti Suomen kiinnostavinta yliopistoa. Nähdäkseni nyt on seuraavan vaiheen aika niin Taideyliopistolle kuin minulle henkilökohtaisesti, ja siten oikea hetki jättää tämä näköalapaikka suomalaisen taiteen keskiössä. On ollut ilo työskennellä valtavan osaavien ja lahjakkaiden ihmisten parissa, sanoo Tiina Rosenberg.

Rosenbergin kanssa on sovittu, että hän jää tehtävästä pois käytännössä välittömästi. Nykyinen vararehtori Paula Tuovinen toimii vt. rehtorina. Taideyliopiston hallitus on käynnistänyt uuden rehtorin hakuprosessin. Rosenberg palaa virkaansa Tukholman yliopiston teatteritieteen professorina.