Taike tukee 11 uutta prosenttiperiaatekohdetta – suurimmat avustukset Hyvinkäälle, Pohjois-Savoon ja Jyväskylään

22.6.2016Kirjoittaja: Hanna Hannus
KYSin päivystyksen tilat pääsairaalan pohjakerroksessa uudistetaan täysin. Kun remontti valmistuu keväällä 2017, lattialla, seinissä ja sisäänkäyntien läheisyydessä tulee näkymään valokuva- ja mediataiteilija Ulla-Mari Lindströmin (vas.), kuvataiteilija Mari Arvisen ja kuvanveistäjä Antti Immosen kädenjälki.
KYSin päivystyksen tilat pääsairaalan pohjakerroksessa uudistetaan täysin. Kun remontti valmistuu keväällä 2017, lattialla, seinissä ja sisäänkäyntien läheisyydessä tulee näkymään valokuva- ja mediataiteilija Ulla-Mari Lindströmin (vas.), kuvataiteilija Mari Arvisen ja kuvanveistäjä Antti Immosen kädenjälki.

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on jakanut valtionavustuksia 11 rakennuttajalle prosenttiperiaatteella toteutettavan taideteoksen hankintaa varten. Avustussumma on yhteensä 300 000 euroa.

Suurimmat avustukset saavat Hyvinkään kaupunki, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, jotka hankkivat taidetta laajan taidesuunnitelman mukaisesti.

Hyvinkään kaupunki ja HUS-kuntayhtymä rakentavat Sairaalanmäen uudisrakennusta, jossa jokaiseen viiteen kerrokseen tulee tiloja merkitsevät aulateokset.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä on käynnissä päivystyspoliklinikan peruskorjausprojekti, ja prosenttiperiaateavustuksella rahoitetaan sisääntuloaulan ja lasten osaston odotustilojen taideteokset. Remontti valmistuu keväällä 2017. Päivystyspoliklinikan lattioille, seinille ja sisäänkäyntien läheisyyteen tulee kuvataiteilija Mari Arvisen, kuvanveistäjä Antti Immosen ja valokuva- ja mediataiteilija Ulla-Mari Lindströmin teoksia.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän hankinnat kohdistuvat Harjun oppilaitoskampuksen peruskorjaukseen, jonka taiteilijoiksi on valittu Seppo UuranmäkiHarald KarstenEila Kinnunen ja Riitta Rönkkö.

Taiteen edistämiskeskuksen Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -avustus jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Hakemuksia avustukseen tuli yhteensä 33 kappaletta.

Taiken avustukset saajat:

Hyvinkään kaupunki, 40 000 €
Taidesuunnitelman teemojen mukaisten pääteosten tilaamiseen ja toteuttamiseen Hyvinkään Sairaalanmäen uudisrakennuksen viiteen eri kerrokseen

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, 40 000 €
Jyväskylän koulutuskuntayhtymän prosenttiperiaatteen mukaisten taidehankintojen kustannuksiin

Kimitoöns kommun, 15 000 €
Anskaffning av konstverk i enlighet med enprocentregeln i och med renoveringen och tillbyggnaden av hälsocentralen i Kimito

Kokkolan kaupunki, 15 000 €
Kokkolan kaupunginprosenttitaidehankintaan Torkinmäen päiväkodin ja koulun uudisrakennushankkeeseen
Luvian kunta, 20 000 €

Luvian valmistuvan koulukeskuksen taidehankinnat
Mikkelin kaupunki, 20 000 €

Mikkelin kaupungin Kirkonvarkauden alueelle toteutettaviin taidehankintoihin
Nokian kaupunki, 35 000 €

Nokian kaupungin uudisrakennukseen prosenttiperiaatteella hankittaviin taidehankintoihin
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy, 20 000 €

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n Kujalan jätekeskuksen uuden mekaanisen jätteiden lajittelulaitoksen taidehankkeisiin

Pohjois-Savon Sairaanhoitopiirin Kuntayhtymä, 40 000 €
Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin päivystyspoliklinikan peruskorjausprojektin taidehankkeen taidehankintoihin

Satakunnan ammattikorkeakoulu Oy, 30 000 €
Teosten hankinta julkisiin tiloihin ja valtakunnallisen taidekilpailun järjestäminen

Varkauden kaupunki, 25 000 €
Varkauden Kuoppakankaan yhtenäiskoulun Waltterin uudisrakennuksen ja koulun alueen prosenttitaidehankintojen suunnitteluun ja toteutukseen