Taike tukee uusia prosenttiperiaatekohteita 300 000 eurolla

15.2.2016

Taiteen edistämiskeskus on avannut avustushaun Prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen  -tuelle. Tukea jaetaan nyt kolmatta kertaa. Jaossa on 300 000 euroa, ja se on tarkoitettu yhteisöille, jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa teoksia.

Taiken jakama avustus on tarkoitettu yhteisöille, kuten esim. kunnille, kuntayhtymille tai yrityksille, jotka hankkivat rakennuskohteisiinsa prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -periaatteen mukaisesti teoksia. Kohteet voivat olla uudisrakennuksia, korjausrakentamisen kohteita tai infrarakentamista. Avustusta eivät voi hakea yksityishenkilöt tai työryhmät. Erityisavustus on tarkoitettu vain oikeuskelpoisille yhteisöille.

Avustusta voi käyttää uusien prosenttiperiaatteen mukaisten taideteosten välittömiin kustannuksiin, esimerkiksi taiteilijapalkkioihin, materiaalikustannuksiin, perustuskustannuksiin, valaistuskustannuksiin, kilpailukuluihin ja suunnittelukustannuksiin. Avustusta voi käyttää myös olemassa olevien prosenttiperiaatteen mukaisten teosten huoltokustannuksiin. Avustusta haetaan erityisavustuksena.

Avustusta on jaettavana 300 000 €, ja Taiteen edistämiskeskus jakaa sen noin 10-15 hankkeelle. Avustus voi kattaa enimmillään 50 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista (taideteoksiin liittyvistä välittömistä kustannuksista).

Avustuksen hakuaika jatkuu maaliskuun loppuun saakka.