Taiken johtajanimitys myöhästyy – hallintopäällikkö Risto Aakko nimitettiin sijaiseksi

2.3.2018Kirjoittaja: Miisa Pulkkinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt hallintopäällikkö Risto Aakon Taiteen edistämiskeskuksen johtajan tilapäiseen virkasuhteeseen.

Aakon nimitys on alkanut 1. maaliskuuta ja se jatkuu toukokuun loppuun. Nimitys on kuitenkin enintään siksi ajaksi, kunnes johtajan virka täytetään hakumenettelyllä.

Taiken johtajan nimitys on myöhässä, sillä uuden johtajan olisi pitänyt aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa. Minna Sirnön viisivuotinen johtajakausi loppui helmikuun lopussa.

Taiken johtajan virka oli avoinna viime syksynä, ja virkaa haki 46 henkilöä. Heistä 40 on sallinut nimensä julkaisemisen. Taiteilija-lehti uutisoi hakijoista joulukuussa.

Johtajaksi ovat hakeneet muiden muassa kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto, Suomen Viron-instituutin johtaja Anu Laitila, Frame Finlandin toimitusjohtaja Raija Koli ja Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís sekä useat kuvataideorganisaatioiden johtajat.

Risto Aakko on työskennellyt Taiken hallintopäällikkönä vuodesta 2012 lähtien. Hän ei hakenut Taiken johtajan virkaa viime syksyn haussa.