Terike Haapoja kolmisvuotiskaudeksi Koneen Säätiön hallitukseen

20.1.2016
Terike Haapoja. Kuva: Vilja Pursiainen.
Terike Haapoja. Kuva: Vilja Pursiainen.

Kuvataiteilija Terike Haapoja on nimitetty Koneen Säätiön hallitukseen vuoden alusta alkaen. Kausi on kolmivuotinen. Säätiön arvostaa Haapojan asiantuntemusta ja tuoretta näkökulmaa taide- ja kulttuuripolitiikkaan. haapoja haluaa nyt miettiä rakenteita, jotka auttavat kehittämään taidekenttää entistä moniäänisemmäksi.

Terike Haapoja on teatteritaiteen ja kuvataiteen maisteri. Haapojan videot, installaatiot ja teatteriteokset hyödyntävät uutta teknologiaa ja tieteellisiä menetelmiä innovatiivisella tavalla. Viime vuosina Haapoja on käsitellyt etenkin sitä, kuinka poliittisesti, teoreettisesti ja yhteiskunnallisesti luodaan luonnon ja muiden lajien toiseutta.

Koneen Säätiön hallituksessa Haapojan mielestä on tärkeää miettiä rakenteita, joiden kautta taidekentästä voi tulla entistä moniäänisempi, tunnistaa ja tukea vasta syntymässä olevia virtauksia ja pohtia taiteen yhteiskunnallista merkitystä nykymaailmassa.

”Koneen Säätiön toimintaan osallistuminen hallituksen jäsenenä on todella arvokas mahdollisuus tuoda säätiöön yhä laajempaa näköalaa taiteen kentän muihin organisaatioihin ja taiteen tekemisen konkretiaan. Missä oma asiantuntijuuteni loppuu, tukeudun laajaan kollegojen kenttään ja toivon että tämä dialogi pysyy avoimena”, Haapoja kertoo.

Terike Haapojan lisäksi säätiön hallitukseen nimitettiin varajäseneksi elokuva-alan opiskelija Heikki Herlin.