Tiina-Liisa Kaalamo ja Ville Laurinkoski voittivat nuorten taiteilijoiden The Art of Basware -kilpailun

9.6.2016
Ville Laurinkoski: Hermeneutiikkaa, Europa
Ville Laurinkoski, Hermeneutiikkaa: Europa

Kuvanveistäjä Tiina-Liisa Kaalamo ja taidemaalari Ville Laurinkoski ovat voittaneet nuorille taiteilijoille suunnatun kansainvälisen The Art of Basware -taidekilpailun. Kilpailun teema oli Lead the way, eikä aiheen käsittely- ja toteutustapaa ole rajoitettu.

Nuorten taiteilijoiden kuvataidekilpailussa arvioitiin tänä vuonna yhteensä lähes 400 maalausta, piirrosta, veistosta, valokuvaa ja videota. Voittajatöiden lisäksi kilpailun parhaimmisto, yhteensä 68 teosta, on esillä myyntinäyttelyssä Helsingin Musiikkitalon alalämpiössä 28. kesäkuuta asti.
Tiina-Liisa Kaalamo, Terrakotta-armeija
Tiina-Liisa Kaalamo, Terrakotta-armeija

Voittajat valitsi tuomaristo, jonka uusia jäseniä olivat USA:n entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck, kanadalaissyntyinen tunnustettu taiteilija ja taidevaikuttaja Anna Ruth sekä Baswaren rahoituspalveluiden johtaja Ad van der Poel ja konsernin markkinointijohtaja Lars Madsen Lontoosta. Viimevuotisesta tuomaristosta jatkoivat taidemaalarit Paula Holopainen ja Raija Heikkilä Taidemaalariliitosta sekä Baswaren Pohjoismaiden markkinointijohtaja Marika Kohonen.

”Voittajateoksista molemmat ovat ensi näkemältä vaikuttavia”, toteaa kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Taidemaalariliiton edustaja Paula Holopainen. ”Ville Laurinkosken Hermeneutiikkaa: Europa vie katsojan useisiin kulkusuuntiin, ja hänen piirustusjälkensä on vaihtelevaa ja maalaus herkkää. Tiina-Liisa Kaalamon Terrarotta-armeija –teos on erittäin taitavaa käsityötä ja katselijalleen vahva visuaalinen kokemus”, hän kiteyttää.

 

Kilpailun voittajista Ville Laurinkoski on vasta 20-vuotias sipoolainen taidemaalari, joka on opiskellut Helsingin kuvataidelukiossa ja Porvoon taidekoulussa.

 

27-vuotiaan kuvanveistäjä Tiina-Liisa Kaalamon töitä on nähty The Art of Basware –näyttelyssä myös kahtena edellisvuotena. 99 rottahahmosta koostuva voittajatyö kulkee seinäpinnalta lattialle.

 

”Zombie-rotat olen koonnut eläinkaupan tukusta hankittujen pakasterottien kalloista ja ilmakuivatuista hännistä sekä metallilangasta ja tekstiilistä”, Kaalamo kertoo.

 

The Art of Basware -kilpailun aikaisempiin voittajiin kuuluvat mm. Jyri Ala-Ruona ja Toni R. Toivonen.

Basware on kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa taloushallinnon ohjelmistoja.