Turkkilainen Bedri Baykam kansainvälisen taiteilijajärjestö IAA:n puheenjohtajaksi

26.10.2015
Bedri Baykam Twitter-profiilikuvassaan.
Bedri Baykam Twitter-profiilikuvassaan.

Kansainvälisen taiteilijajärjestöjen kattojärjestö UNESCO-IAA/AIAPin puheenjohtajaksi on valittu turkkilainen Bedri Baykam.

IAA/AIAP valitsi uuden puheenjohtajiston viime viikolla yleiskokouksessaan Tšekin Pilsenissä. Turkkilainen Bedri Baykam on järjestön puheenjohtaja seuraavan neljän vuoden ajan.

58-vuotias Baykam tunnetaan aktiivisena demokratian puolustajana. Hän selviytyi vuonna 2011 ääri-islamistien iskusta lehdistötilaisuuteen, jossa hän oli puolustamassa kuvanveistäjä Ahmet Aksoyn teosta The Moment of Humanity. Teos on sittemmin tuhottu Turkin valtiovallan käskystä. Baykam on pitänyt 134 yksityisnäyttelyä ja hän on julkaissut 26 kirjaa. Hänellä on Istanbulissa oma taidekeskus Piramid Sanat.

IAA/AIAPin hallituksen muut jäsenet alkaneella nelivuotiskaudella ovat varapuheenjohtaja Anne Pourny Ranskasta, Marta Mabel Perez Puerto Ricosta, Cho Kang Hoon Etelä-Koreasta, Pavol Kral Slovakiasta, Dolores Ortiz Meksikosta, Franklyn King Glover Ghanasta, Katarina Jönsson Norling Ruotsista, Maria Moroz Puolasta, Christos Symeonides Kyprokselta ja Ryoji Ikeda Japanista.

Suomea IAA/AIAPissa edustaa Suomen Taiteilijaseura.