Turun Taideyhdistys ry jakaa uusia apurahoja turkulaisille kuvataiteilijoille

19.3.2018
Turun taidemuseon julkisivu. Kuva Titus Verhe.

Turun taidemuseota hallinnoiva Turun Taideyhdistys ry. jakaa vuosittain apurahoja Turun alueella asuville ammattikuvataiteilijoille. Tänä keväänä järjestelmää on uudistettu ja jaossa on aiempaa suurempia ja käyttötarkoituksiltaan uusia apurahoja.

Apurahat ovat haettavana 20.3.–20.4.2018. Magnus ja Ellen Dahlströmin rahastosta jaettavana on 10 000 euroa ja Helena Bruunin rahastosta 5 000 euroa. Lisäksi Taideyhdistys jakaa viisi 1000 euron matka-apurahaa sekä kuusi 500 euron kuukausirahaa kansainvälisiin taiteilijaresidensseihin lähteville taiteilijoille. 

Taiteilija voi hakea matka-apurahaa esittäessään teoksiaan tai esiintyessään koti- tai ulkomaisissa yksityis- tai ryhmänäyttelyissä, erilaisilla festivaaleilla tai muissa taidetapahtumissa. Matka-apurahaa voi käyttää ainoastaan henkilökohtaisiin tai työryhmän matkoista, majoituksesta, taideteosten kuljetuskuluista tai vakuutuskuluista aiheutuneisiin kustannuksiin. Residenssiapuraha on tarkoitettu residenssimatkoista aiheutuneisiin matkakuluihin ja residenssin aiheuttamiin vuokrakuluihin.

Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry. on perustettu edistämään taiteen harrastusta, ymmärtämystä ja sen harjoittamista Varsinais-Suomen alueella, sekä ylläpitämään taidekokoelmaa. Ernst ja Magnus Dahlström rakennuttivat ja lahjoittivat Turun taidemuseon Turun kaupungille ylläpidettäväksi Taideyhdistyksen taidemuseotoiminnan käyttöön vuonna 1904.