Turun Taiteilijaseuran vuoden 2017 taiteilijaksi valittiin Kristiina Mäenpää

26.9.2017
Kristiina Mäenpää on turkulainen valokuvaaja ja kuvataiteilija.

Turun Taiteilijaseura ry:n vuosinäyttelyn yhteydessä valittiin seuran vuoden 2017 taiteilija. Valinnan teki näyttelyn juryttäjä, kuvataiteilija Hertta Kiiski.

Mäenpää työskentelee paikkalähtöisesti ja hänen teoksensa ottavat tilan kokonaisvaltaisesti haltuun. Hän oli ainoa vuosinäyttelyyn hakija, joka oli tehnyt teosluonnoksen juuri tätä näyttelyä varten. Viimeisteltyjen teosten pelkistetty ja toteava estetiikka antaa tilaa tulkinnoille ollen samalla kuitenkin yhteiskunnallisesti kantaaottavaa”, kertoo Kiiski Turun Taiteilijaseuran tiedotteessa.

Kristiina Mäenpää valmistui Turun Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi vuonna 2014. Hän työskentelee pääasiassa valokuvan ja installaation keinoin. Teoksissaan hän käsittelee muun muassa tilan ja valokuvan vuorovaikutusta. Taiteilija sai palkinnoksi lahjakortin Itäisenkadun Kehystämöön.

Vuosinäyttelyyn haki kaikkiaan 66 varsinaissuomalaista taiteilijaa. Näyttelyyn valittiin lopulta 15 taiteilijaa ja 20 teosta. Mäenpään lisäksi näyttelyyn osallistuivat: Henna Aho, hausdepnojekt+Calle 82, Sini-Meri Hedberg, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi, Appu Jasu, Timo Marila, Eero Nives, Markku Ojala, Jarkko Rantanen, Veronika Ringbom, Inari Sandell ja Sanna-Liisa Siik.

Näyttely on esillä Galleria Å:ssa 15.10.2017 asti.