Uusi Valtion taideteostoimikunta on nimitetty

20.12.2016
Helman heilahdus on taiteilija Aarne Jämsän tekemä kaksiosainen panoraamateos Helsinki-Vantaan juna-aseman laiturialueella. Kuva: Jussi Tiainen.
Helman heilahdus on taiteilija Aarne Jämsän tekemä kaksiosainen panoraamateos Helsinki-Vantaan juna-aseman laiturialueella.  Jämsä voitti Valtion taideteostoimikunnan kutsukilpailun 2011. Kuva: Jussi Tiainen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on nimittänyt Valtion taideteostoimikunnan, jonka kolmivuotinen kausi alkaa ensi vuoden alusta.

Valtion taideteostoimikunnan puheenjohtajana jatkaa arkkitehti Jari Auer.

Jäseniksi opetus- ja kulttuuriministeriö on nimittänyt vastaava konservaattori Siukku Nurmisen, erityisasiantuntija Henri Terhon, professori Annu Vertasen, kuvataiteilija Tuomo Rainion, kuvanveistäjä ja lasitaiteilija Riikka Latva-Sompin, taidemaalari Paavo Paunun sekä kuvanveistäjä Nora Tapperin.

Vuonna 1956 perustetun Valtion taideteostoimikunnan pääasiallisena tehtävänä on hankkia ja sijoittaa taideteoksia valtion kiinteistöihin ja valtion käytössä oleviin rakennuksiin. Kansallisgalleriaa koskevan valtioneuvoston asetuksen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriön asettamassa valtion taideteostoimikunnassa tulee olla edustettuna visuaalisten taiteiden monipuolinen asiantuntemus sekä Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt.

Taideteostoimikunnan hankinnat muodostavat valtion taidekokoelman, jossa on noin 14 000 teosta. Hankintoja ja kokoelman hoitoa varten myönnetään vuosittain veikkausvoittovaroista määräraha, joka on ensi vuodelle 1 044 000 euroa.