Uusia läänintaiteilijoita Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen – Hans-Peter Schütt aloittaa ympäristötaiteen läänintaiteilijana

9.1.2017
Uudet läänintaiteilijat Ville Pirinen (kuva: Sami Sänpäkkilä), Vesa Plath ja Hans-Peter Schütt.
Uudet läänintaiteilijat Ville Pirinen (kuva: Sami Sänpäkkilä), Vesa Plath ja Hans-Peter Schütt.

Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan ja Keski-Suomen toimipisteissä aloittaa helmikuussa kolme uutta läänintaiteilijaa. Ympäristötaiteen läänintaiteilija on Hans-Peter Schütt, joka on työskennellyt katutaiteen ja paikkasidonnaisen taiteen parissa.

Pirkanmaan uusi sarjakuvataiteen läänintaiteilija on Ville Pirinen ja Keski-Suomessa aloittavat esittävän taiteen läänintaiteilija Vesa Plath.

Ville Pirinen tulee työssään edistämään sarjakuvataiteilijoiden työskentelyolosuhteita ja työllistymistä sekä sarjakuvan saatavuutta ja saavutettavuutta. Pirinen on palkittu, pitkän linjan sarjakuvantekijä, jonka sarjakuvia ja kuvituksia on julkaistu lukuisissa eri lehdissä, kokoelmissa ja kirjoissa.

Vesa Plath tulee esittävän taiteen läänintaiteilijana keskittymään taiteilijoiden ja taiteen tuottajien ansaintalogiikan sekä erityisesti vapaan kentän työskentelyolosuhteiden kehittämiseen. Hän on työskennellyt sirkustaiteen edistämistehtävissä ja ollut mukana kansainvälisten kiertueiden organisoinnissa.

Hans-Peter Schütt tulee työssään edistämään ympäristötaidetta rakennetussa ja luonnonympäristössä Keski-Suomen alueella. Hän on aiemmin työskennellyt laajasti kuvataiteen kentällä Suomessa ja ulkomailla, ja toteuttanut pysyviä ja väliaikaisia teoksia julkisiin tiloihin.

Sarjakuvan läänintaiteilijan tehtävää haki 16, ympäristötaiteen 8 ja esittävän taiteen 42 henkilöä.

Taiken läänintaiteilijan tehtävät voivat olla alueellisia, alueiden yhteisiä tai valtakunnallisia. Uusien läänintaiteilijoiden tehtävistä päätettäessä kuullaan alueellisia taidetoimikuntia. Läänintaiteilijan työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista. Vuonna 2016 Taikella oli 40 läänintaiteilijaa.