Ville Vuorenmaa on Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2015

29.10.2015
Ville Vuorenmaa: Haalistunut rakkaus, 2015
Ville Vuorenmaa: Haalistunut rakkaus, 2015

Ville Vuorenmaa on voittanut ensimmäisen Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija -kilpailun. Yleisön suosikki on Mari Hallapuro.

Etelä-Pohjanmaan kuvataideverkoston Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2015 -kilpailu on ratkennut. Kilpailun voittajaksi tuomaristo valitsi yksimielisesti kuuden finalistin joukosta lapualaissyntyisen Ville Vuorenmaan. Hänestä tuli  ensimmäinen vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija. Etelä-Pohjanmaan liiton verkkosivustolla järjestetyn yleisöäänestyksen voitti alajärveläissyntyinen Mari Hallapuro.

Vuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija 2015 -kilpailu julkistettiin kesäkuussa. Kilpailuun osallistujia oli yhteensä 28. Näistä tuomaristo valitsi kuusi finalistia: Mari Hallapuro, Heikki Hautala, Katri Yli-Erkkilä, Hanne Kontiola, J-P Köykkä ja Ville Vuorenmaa.

Yleisö sai syksyllä äänestää omaa suosikkiansa Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi kuukauden taiteilijaresidenssin Nelimarkka-museon – Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseon residenssissä, oman näyttelykatalogin ja näyttelyn Nelimarkka-museolla vuodenvaihteessa sekä oman nettinäyttelyn Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla. Yleisöäänestyksen voittaja sai palkinnoksi oman nettinäyttelyn Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurisivustolla. Lisäksi Etelä-Pohjanmaan kulttuurilautakunta myönsi voittajalle 1 000 euron ja yleisöäänestyksen voittajalle 500 euron stipendit.

Kilpailun tarkoituksena on nostaa kuvataiteen profiilia ja asemaa maakunnassa, antaa nostetta ja julkisuutta eteläpohjalaiselle kuvataiteelle sekä tuoda esille uusia nuoria eteläpohjalaisia kuvataiteilijoita. Kilpailu saa jatkoa ja se tullaan järjestämään ainakin vuosina 2016 ja 2017.