Vuoden 2017 Ars Fennica -ehdokkaat julki – taiteilijat esillä Kiasmassa syksyllä

2.2.2017

Vuoden 2017 Ars Fennica -ehdokkaat on julkistettu. He ovat Maija Blåfield, Pekka ja Teija Iso-rättyä, Perttu Saksa, Kari Vehosalo sekä Camilla Vuorenmaa. Palkinnon saajan valitsee tällä kertaa amsterdamilaisen Stedelijk-museon johtaja Beatrix Ruf.

Kaikki Ars fennica -ehdokkaat ovat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi suomalaisia taiteilijoita. Ehdokkaiden yhteisnäyttely avautuu Kiasmassa 13.lokakuuta ja se on auki helmikuuhun 2018 saakka.

 Palkinnon saajan valitsee ehdokkaiden joukosta palkintolautakunnan kutsuma kansainvälinen taideasiantuntija, amsterdamilaisen Stedelijk-museon johtaja Beatrix Ruf, joka tekee päätök­sensä Kiasman näyttelyn ja taiteilijoiden tapaamisten perusteella. Palkinnonsaaja julkistetaan Kiasman näyttelyn aikana.

 Ehdokkaat on nimennyt palkintolautakunta, johon kuuluvat puheenjohtaja, LT Leena Niemistö, museonjohtaja Leevi Haapala, taiteilija Jussi Kivi ja taidemaalari Elina Merenmies.

 40 000 euron arvoinen Ars Fennica on Suomen suurin kuvataidepalkinto. Sen myöntää vuonna 1990 perustettu Henna ja Pertti Niemistön Kuva-taidesäätiö Ars Fennica. Palkinto myönnetään tunnustuksena korkeatasoisesta ja persoonalli­sesta taiteellisesta työstä. Palkinnon tarkoituksena on avata suomalaiselle kuvataiteelle uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja innostaa taiteilijoita heidän luovassa työssään.