Vuoden koskettavin veistos esillä Helsingissä

2.11.2016
Pia Männikkö: Some People Knit. Kuva: Tuija Wetterstrand.
Pia Männikkö: Some People Knit. Kuva: Tuija Wetterstrand.

Helsingissä kannustetaan nyt koskemaan veistoksiin. Suomen Kuurosokeat ry ja Suomen Kuvanveistäjäliitto yhteistyönäyttely Koskettavin veistos on parhaillaan esillä Galleria Art Kaarisillassa. Esillä on myös 2016 Koskettavimmaksi veistokseksi valittu Pia Männikön teos.

Koskettavin veistos on moniaistinen veistotaiteen näyttely, jossa teoksia saa koskettaa. Esillä on 12 kuvanveistäjän teoksia, jotka ovat eri kokoisia, eri materiaaleista, eri värisiä ja joissa on erilaista pinnan tuntua.Työt ovat ammattikuvanveistäjien näkemyksiä kosketeltavasta taiteesta. Kuurosokealle tuntoaisti puolestaan voi olla ainoa aisti, jolla hän saa tietoa veistoksista.

Koskettavin veistos -näyttelyn koskettavimman teoksen on valinnut syntymästään kuurosokea lukiolainen Santeri Grönlund. Hän valitsi yksinomaan käsin tunnustelemalla voittajaksi kuvataiteilija Pia Männikön maalarinteippityön Some People Knit.

The Glasgow School of Artista ja Kuvataideakatemiasta valmistunut Pia Männikkö käyttää taiteellisessa työssään arkipäiväisiä esineitä, tekstiiliä, savea, valokuvaa ja videota.

”Työskentelyni lähtökohta on usein ihmiskehon liike ja ulottuvuudet. Olen kiinnostunut ihmisen henkilökohtaisesta tilasta ja siitä, kuinka havainnoimme ympäristöämme. Myös luonnon ilmiöt ja vaihtelevat mittakaavat inspiroivat minua. Keskeistä työskentelyprosessissani on ajan kulun tallentaminen, sekä teosten kasvu ja muutos. Kehollinen yhteys katsojan ja teosteni välillä on minulle tärkeää”, kertoo Männikkö.

Koskettavin veistos -näyttely on esillä Helsingin Sanomatalossa, Galleria Art Kaarisillassa 25.10 – 20.11. Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää omasta mielestään koskettavinta veistosta. Yleisöäänestyksen tulos julkistetaan sokeain viikolla 15.11.