Finavia sijoittaa Guggenheim Helsinkiin

5.4.2016
Helman heilahdus on taiteilija Aarne Jämsän tekemä kaksiosainen panoraamateos Helsinki-Vantaan juna-aseman laiturialueella. Kuva: Jussi Tiainen.
Helman heilahdus on taiteilija Aarne Jämsän tekemä kaksiosainen panoraamateos Helsinki-Vantaan juna-aseman laiturialueella. Kuva: Jussi Tiainen.

Lentoasemayhtiö Finavia sijoittaa Helsinkiin kaavailtuun Guggenheim-museoon. Yhtiö ei kerro, mille summalle se lähtee mukaan hankkeeseen. Finavia uskoo, että Guggenheim houkuttelisi Helsinkiin etenkin konetta vaihtavia stopover-turisteja.

Finavian mukaan Guggenheim olisi keskeinen Suomen matkailua ja Helsingin kiinnostavuutta lisäävä investointi. Yhtiö perustelee sijoituspäätöstään Taloustutkimuksen tekemällä selvityksellä, jonka mukaan alle puolet turisteista sanoo Guggenheimin lisäävän Helsingin houkuttelevuutta matkakohteena.

Finavia ylläpitää Suomessa 22 lentoasemaa ja koko maan kattavaa lennonvarmistusjärjestelmää.

Yhtiö kertoo panostavansa muotoiluun ja taiteeseen asemillaan. esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalla toimii Art Port-konsepti, johon kuuluu taidegalleria, valokuvanäyttelyitä ja useita suomalaistaiteilijoiden teoksia.

Guggenheimin säätiö on arvionut museon kokonaiskustannuksiksi 13,1 miljoonaa euroa vuodessa. Museon rakentamisen on arvioitu maksavan 130 miljoonaa euroa. Museon perustamisesta ei ole tehty päätöstä.

Lue myös:

Gallup: Alle puolet matkailijoista haluaisi käydä Guggenheim Helsingissä